Приготувати ароматні і смачні зрази з яйцем самостійно зовсім не складно. Так що не втрачаємо часу - і сміливо беремося до справи, а ми вам з радістю допоможемо.
Картопляні зрази з яйцем і цибулею
Інгредієнти: картопля – 5 шт.; борошно пшеничне – 35 г; яйце – 3 шт. Для начинки:
цибуля зелена і зелень – за смаком; яйце – 5 шт.; цибулина – 1 шт.; олія рослинна; спеції. Приготування Картоплю чистимо, відварюємо до м'якості в підсоленій воді, а потім розминаємо овоч пюре і остуджуємо. Готуємо яйця круто, звільняємо від шкаралупи і подрібнюємо за допомогою терки. Цибулину обробляємо, тоненько шаткуємо й підрум'янюємо в рослинному маслечко. Тепер змішуємо в мисці яйця з цибулею і рубаною зеленню. У картопляне пюре вбиваємо сирі яйця, додаємо трохи борошна і замішуємо тісто. Ліпимо з нього коржики невеликих розмірів, в середину кожного кладемо начинку, формуємо котлетки , паніруємо в борошні і обсмажуємо картопляні зрази з яйцем на рослинний маслечко до готовності.
М'ясні зрази з яйцем
Інгредієнти: фарш м'ясний – 500 г; яйце – 1 шт.; батон – 100 г; молоко – 200 мл; масло рослинне – 40 мл; спеції ; Для начинки:
яйце – 3 шт.; цибулина – 2 шт.; спеції; зелень свіжа – за смаком. Приготування Перед тим, як приготувати зрази з фаршу, 3 яйця відварюємо і замочуємо в теплому молоці шматочки батона. Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками і підрум'янюємо до прозорого стану. Варені яйця остуджуємо, очищаємо і рубаємо шматочками. Цибуля перемішуємо з зеленню, пасеруємо кілька хвилин, і викладаємо обжарку в мисці з яйцями. У м'ясний фарш кладемо розм'яклий батон, розбиваємо яйце, додаємо за смаком спеції і вимішуємо масу руками. Потім відщипуємо трохи фаршу і ліпимо круглу коржик. В центр викладаємо начинку, формуємо рівну котлету і викладаємо її на деко швом вниз. Точно так само ліпимо всі м'ясні зрази з яйцем і відправляємо в розігріту духовку на 50 хвилин.
Рецепт зраз з яйцем і грибами
Інгредієнти: фарш м'ясний – 700 г; цибулина – 1 шт.; картопля – 1 шт.; яйце – 2 шт.; Для начинки:
яйце – 2 шт.; маслюки свіжі – 200 г; олія рослинна. Приготування Починаємо з підготовки начинки: яйця відварюємо, остуджуємо, чистимо і подрібнюємо кубиками. Маслюки обсмажуємо в рослинному маслечко, а потім змішуємо з яйцями і приправляємо спеціями за смаком. Картоплю і цибулю чистимо, натираємо на дрібній тертці і додаємо в м'ясний фарш. Далі вбиваємо яйця, підсолюємо і перемішуємо. Тепер беремо мокрими руками трохи фаршу, робимо коржик, кладуть на середину начинку і формуємо зрази. Обсмажуємо їх в добре розігрітій рослинній маслечко.
Зрази з яйцем і сиром
Інгредієнти: м'ясний фарш – 600 г; шинка – за смаком; цибулина – 1 шт.; яйце куряче – 1 шт.; молоко 32% – 50 мл; панірувальні сухарі – 2 ст. ложки; спеції; олія рослинна. Для начинки:
яйце – 1 шт.; майонез – за смаком; сир – 50 р. Приготування У миску кладемо м'ясний фарш, додаємо до нього очищену цибулю, натерту на середній терочке,
і приправляємо спеціями. Тепер додаємо панірувальні сухарі, вливаємо молоко і злегка все збиваємо.
Далі приступаємо до приготування начинки: сир натираємо на крупній терочке, шинку – смужками, а яйце відварюємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Інгредієнти з'єднуємо і додаємо трохи майонезу. Мокрими руками формуємо з фаршу невелику коржик, на середину викладаємо трохи начинки, слепляем краю і надаємо форму котлетки. У сковороді розігріваємо трохи рослинного масла, викладаємо зрази і обсмажуємо на повільному вогні з обох боків до появи хрусткої скоринки.