Вернуться назад Распечатать

Картопляні зрази з м'ясом

Картопляні зрази з м'ясом
Зрази - це просте, доступне, ситне, а ще й дуже смачна страва. Як готувати зрази картопляні з м'ясом, дізнаєтеся, ознайомившись із цією статтею.

Зрази картопляні з м'ясом, рецепт


Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • цибуля – 200 г;

  • фарш свинячий – 400 г;

  • морква – 150 г;

  • борошно – 100 г;

  • сіль;

  • перець;

  • панірувальні сухарі ;

  • яйця – 1 шт.;

  • рафінована рослинна олія.


  • Приготування
    Свинячий фарш кладемо на сковороду і готуємо, поки м'ясо не почне яснішати. Додаємо дрібненько нашатковану цибулю, перець і сіль до смаку. Моркву чистимо і пропускаємо її через крупну тертку, додаємо до м'яса. Обсмажуємо фарш з овочами до готовності і перекладаємо в миску. Картоплю чистимо і відварюємо. Потім рідину зливаємо, додаємо яйце і розминаємо картоплю в пюре. Всипаємо борошно і розмішуємо. Повинна вийти густа маса. Формуємо невеликі коржики і в центр викладаємо фарш. Накриваємо його зверху картопляним тестом і формуємо зрази, обвалюємо їх у сухарях і смажимо до рум'яності.

    Смачні зрази картопляні з м'ясом і грибами - рецепт


    Інгредієнти:

  • картопля – 14 кг;

  • яловичина – 400 г;

  • білі сушені гриби – 150 г;

  • цибуля – 120 г;

  • яйця – 1 шт.;

  • морква – 100 г;

  • масло вершкове 73% жирності – 100 г;

  • борошно – 120 г;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Сушені білі гриби заливаємо окропом, хвилин через 10 зливаємо воду. Потім знову заливаємо окропом і даємо постояти годину. Тим часом до повної готовності відварюємо картоплю, воду зливаємо, робимо пюре, солимо, перчимо, додаємо борошно, яйце і добре розмішуємо. Для начинки м'ясо перекручуємо на м'ясорубці, додаємо до нього нарізані гриби, подрібнений цибулю і терту моркву. Обсмажуємо м'ясо з овочами хвилин 40 на сковороді під кришкою. Додаємо в кінці вершкове масло, завдяки якому начинка стане більш соковитою, солимо і перемішуємо. Обробну дошку застеляємо харчовою плівкою,
    Картопляні зрази з м'ясом
    злегка промазуємо її маслом. Мокрій столовою ложкою набираємо картопля, кладемо його на плівку, злегка придавлюємо, щоб вийшла корж. У центр покласти начинку і скріплюємо краю. Обвалюємо картопляні зрази з м'ясом і грибами в панірувальних сухарях і смажимо до рум'яності.
    Картопляні зрази з м'ясом також можна приготувати і в духовці. Для цього поміщаємо їх на деко і при помірній температурі запікаємо близько півгодини до золотистої скоринки.
    Тепер ви знаєте, як правильно приготувати зрази картопляні з м'ясом. Як бачите, це абсолютно не складно. Всім приємного апетиту!