Сметанний соус чудово підходить для приготування курячих сердечок, він робить їх неймовірно ніжними і приголомшливо соковитими. Як гарнір можна подати відварний розсипчастий рис або картопляне пюре.
Рецепт курячих сердечок в сметанному соусі
Інгредієнти: курячі сердечка – 1 кг; цибулина – 2 шт.; сметана нежирна – 5 ст. ложок; спеції; морква – 1 шт.; олія рослинна. Приготування Отже, курячі сердечка обробляємо від пленочек, промиваємо, обсушуємо і перекладаємо в глибоку сковороду з маслом. Посипаємо їх за смаком сіллю, спеціями і обсмажуємо, помішуючи, кілька хвилин. Після цього підливаємо трохи води, зменшуємо вогонь, прикриваємо кришкою і тушкуємо сердечка 20 хвилин. Не гаючи часу, чистимо цибулю шаткуємо його маленькими кубиками. Морква обробляємо і подрібнюємо на тертці. В окрему сковорідку наливаємо трохи олії, розжарюємо його, викладаємо овочі і підрум'янюємо до золотистого кольору. Далі перекладаємо обжарку до сердечком, перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин. Потім додаємо сметану і коли вона закипить, вимикаємо вогонь і наполягаємо страву під кришкою хвилин 15.
Курячі сердечка в сметанному соусі в мультиварці
Інгредієнти: морква – 1 шт.; курячі сердечка – 800 г; цибулина – 2 шт.; масло рослинне – 4 ст. ложки; приправа для птиці – за смаком; спеції; сметана – 350 мл; борошно – 2 ст. ложки; томатний гострий соус – за смаком. Приготування Лук очищаємо і шаткуємо кубиками, а соломкою моркву натираємо на крупній тертці. Кидаємо овочі в чашу мультиварки, наливаємо трохи рослинного масла і включаємо режим «Випічка» на 5 хвилин. Сердечка промиваємо, обробляємо і викладаємо в обжарку. Підливаємо трохи окропу і тушкуємо близько години, помішуючи, на програмі «Гасіння». Приправляємо спеціями і за 5 хвилин до закінчення вводимо соус. Для його приготування змішуємо в мисці сметану, томатний соус, додаємо приправу і борошно. Доводимо до закипання і готуємо кілька хвилин.
Курячі сердечка до сметано-гірчичному соусі
Інгредієнти: курячі сердечка – 500 г; цибулина – 1 шт.; вершки – 500 мл; гірчиця домашня – 2 ст. ложки; сир – 40 г; олія рослинна; спеції. Приготування Сердечка промиваємо і відкидаємо на друшляк, щоб позбутися від води. Потім обсмажуємо їх у розігрітому рослинному маслі, помішуючи, хвилин 25 подсаливая за смаком. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і кидаємо на сковороду. Далі вливаємо вершки, кладемо гірчицю, перемішуємо, накриваємо зверху кришкою і тушкуємо хвилин 10 на слабенькому вогні. В кінці приготування додаємо тертий сир, перемішуємо, доводимо до закипання і подаємо курячі сердечка в сметанному сирному соусі до столу з будь-яким гарніром.