Ми звикли називати зразами невеликі картопляні котлетки з м'ясним наповненням, але зараз з'явилося безліч варіацій цієї страви, однією з яких є м'ясні зрази з начинкою. Від котлет з начинкою такі зрази не відрізнити, а сама їх назва – це, швидше, народна фантазія, тим не менш, страва навіть під таким ім'ям повинно існувати в силу своєї оригінальності і цікавого смаку.
М'ясні зрази з картопляною начинкою
Інгредієнти: яловичий фарш - 880 г; пір'я зеленої цибулі - 3 шт.; часник - 2 зубки; зелень петрушки; яйця - 2 шт.; діжонська гірчиця - 10 г; борошно - 35 г; прованські трави (сушені) - 2 ст. ложки; вершкове масло - 35 г; картопляні бульби (середнього розміру) - 2 шт. Приготування Пюрировав часник з пучкою солі, додайте його до м'ясного фаршу разом з парою яєць, подрібненою зеленню і борошном. Туди ж покладіть солодку гірчицю. Картопляні бульби відваріть і пюрируйте з прованськими травами. Готове пюре злегка охолодіть.
Розділивши м'ясний фарш на порції, перетворите кожну з них в плоску котлетку, в центр викладіть пюре, злегка поперчіть і додайте шматочок вершкового масла. З'єднайте краю м'ясного фаршу так, щоб покрити пюре. Спершу обсмажте котлети до зарум'янювання, а потім влийте трохи води і тушкуйте до готовності.
М'ясні зрази з начинкою з грибів
Одним з найбільш популярних варіантів начинки для м'ясних зраз є поєднання цибулі і грибів з невеликою кількістю сиру. У нашому випадку пов'язувати цибульно-грибну засмажку буде вершковий сир.
Інгредієнти: курятина (фарш) - 570 г; печериці - 130 г; ріпчаста цибуля - 45 г; часниковий зубок - 2 шт.; вершковий сир - 130 г; бекон - 3 скибочки. Приготування На сковороді вытопите жир з скибочок бекону і використовуйте його для пасерування цибулі і грибів. Коли пассеровка буде готова, додайте часник і зніміть посуд з вогню. Змішайте начинку з крем-сиром і раскрошенным беконом. Фарш приправте і сплюсните між долонями. У центр коржі викладіть грибну начинку, краї защепіть. Розмістіть страву на деку і поставте м'ясні зрази з начинкою запікатися в духовці при 190 градусах 17-20 хвилин.
М'ясні зрази з начинкою – рецепт
Інгредієнти: яловичий фарш - 780 г; сир брі - 135 г; ріпчаста цибуля - 130 г; вершкове масло - 35 р. Приготування Цибульні кільця повільно припустіть на вершковому маслі, поки вони не карамелізуються – 15-20 хвилин. Приправте фарш і викладіть в центр кожної порції трохи цибулі і скибочку сиру, краї з'єднайте разом і обсмажте котлети на грилі або добре розігрітій сковороді.