Вернуться назад Распечатать

М'ясні зрази з грибами

М'ясні зрази з грибами
Зрази своїм зовнішнім виглядом дуже схожі на звичайні котлети, особливо якщо вони м'ясні. Але тільки відкусивши шматочок ви будете приємно здивовані, так як зрази на відміну від котлет складаються не просто з суцільного фаршу, а мають всередині смачну начинку. Ми підібрали для вас кілька чудових рецептів м'ясних, по-справжньому смачних зраз і розповімо, як приготувати їх, зробивши начинку з ароматними грибами.

Зрази м'ясні з грибами і яйцем


Інгредієнти:

  • філе свинини – 500 г;

  • філе яловичини – 300 г;

  • свіже свиняче сало – 150 г;

  • часник – 2 зубки;

  • картопля (середній) – 2 шт.;

  • білий хліб – 100 г;

  • перець, сіль – за смаком;

  • цибуля ріпчаста (середній) – 2 шт.;

  • гриби глива – 600 г;

  • вершкове масло – 60 г;

  • курячі яйця – 1 (у фарш), 5 (в начинку);

  • панірувальні сухарі – 70-80 г;

  • рослинне масло – 150-170 р.


  • Приготування
    Пропускаємо на дрібне сито м'ясорубки свіже сало з часником, очищений картопля, змочений водою хліб. Міняємо сито на більш велике і пропускаємо м'ясо двох видів (яловичина, свинина) з ріпчастою цибулею.
    Всі інгредієнти по своєму смаку перчимо і присипаємо сіллю. Додаємо сире яйце, відокремлене від шкаралупи і перемішуємо весь фарш до однорідності.
    У підсоленій воді близько 15 хвилин відварюємо гливу. Остуджуємо, ріжемо і обсмажуємо її на рослинній олії. Відварені яйця довільно, але дрібно нарізаємо і з'єднуємо з остиглими грибами. Беремо тертці з великими отворами і натираємо на ній підморожене вершкове масло, яке викладаємо в яйця з грибами і всі разом перемішуємо.
    Відщипуємо трохи фаршу і з нього формуємо коржики прямо на долоні, всередину якої накладаємо нашу начинку і закриваємо її, з'єднуючи разом краю коржі. В сухарях для панірування обвалюємо отримані зрази і викладаємо їх у вже димляче масло на сковороді. За сім хвилин смажимо з обох сторін і отримуємо м'ясні зрази з соковитою начинкою з ароматних грибів і яєць.

    Рецепт м'ясних зраз з грибами і сиром в духовці


    Інгредієнти:

  • готовий свинячий фарш – 800 г;

  • підсушений білий хліб – 2 порційних шматка;

  • молоко – 200 мл;

  • цибуля ріпчаста (середній) – 3 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • яйце – 1 шт.;

  • майонез – 2 ст. ложки;

  • манна крупа – 2 ст. ложки;

  • перець, сіль – за смаком;

  • «Російський» сир - 400 г;

  • гриби – 350 г;

  • борошно, панірувальні сухарі – 4 ст. ложки;

  • рослинна олія – 150 мл


  • Приготування
    На дрібне сито м'ясорубки пропускаємо змочений в молоці хліб (сильно не віджимаємо), очищений цибулю, часник і з'єднуємо всі з готовим фаршем. Додаємо в цю суміш яйце, майонез, манку, присипаємо перцем,
    М'ясні зрази з грибами
    сіллю і перемішавши все ставимо в холод на годину.
    Кожен грибочок розрізаємо на 6-8 часточок і обсмажуємо їх все на рослинному маслі. Через тертку з самими великими отворами натираємо весь сир і поділяємо його на дві частини, одну з яких з'єднуємо і перемішуємо з остиглими грибами.
    Беремо трохи фаршу і долоньками тонко формуем його у вигляді оладок і розташовуємо в центр начинку. Закриваємо краю, залишивши начинку всередині, обвалюємо в суміші з борошна з сухарями і викладаємо їх на промаслений пекарський лист. Запікаємо 20 хвилин в духовці при 185 градусах, потім дістаємо зрази, присипаємо їх залишилися сиром і знову в духовку на 15 хвилин.