Серед усього різноманіття гарячих страв на святковому столі, переконайтеся в тому, що знайдете місце для м'ясних пальчиків з свинини з начинкою. Останні готуються з свинячої м'якоті або бекону, обгорнутих навколо практично чого завгодно. Варіації начинок для рулетів ми обговоримо в рамках простих рецептів нижче.
Рецепт м'ясних пальчиків з свинини з начинкою
Інгредієнти: свинячі відбивні (без кістки) - 6 шт.; бекон - 60 г; чорнослив - 110 г; бульйон - 420 мл; вершки - 45 мл; майоран - 1 ч. ложка. Приготування Шматочки свинини відбийте, збризніть маслом і приправити сумішшю сушеного майорану з перцем і сіллю. Накрийте відбивну скибочкою бекону і викладіть одну-дві ягідки чорносливу (в залежності від товщини шматка). Скрутіть м'ясо і зафіксуйте зубочисткою. Підрум'яньте свинину з усіх боків на середньому жарі, потім налийте на сковороду бульйон і вершки, дочекайтеся закипання рідин і дайте свинині дійти до готовності ще 10-12 хвилин.
Рецепт м'ясних пальчиків з начинкою з шпинату
В рамках цього рецепта начинкою для пальчиків з свинини стане пікантна ковбаса чорізо, сир і шпинат. Зелень можна брати як у свіжому вигляді, так і заморожену, останню, попередньо розморожують і віджимають. Крім іншого, шматочок свинини наповнює і хлібна крихта, яку спершу підрум'янюють її на вершковому маслі.
Інгредієнти: свиняча вирізка - 14 кг; гірчиця - 10 г; шпинат - 190 г; твердий сир - 95 г; ковбаски чорізо - 90 г; вершкове масло - 35 г; хлібна крихта - 1/2 ст. Приготування Нарізати свинячу вирізку «метеликом» і відбийте в рівний пласт. Приправити м'ясо і збризніть його маслом. Розділіть вирізку на менші шматочки і покладіть в центр кожного шматочок сиру, трохи шпинату і гостру ковбасу. Начинка з хліба для м'ясних пальчиків готується на основі хлібної крихти, яку слід підрум'янити на розтопленому маслі, а потім викласти поверх інших начинок. Поверніть кожен м'ясної шматочок рулетом, зафіксуйте ниткою або зубочисткою. Натріть свинину гірчицею і підрум'яньте на добре розігрітій сковороді з усіх боків. Далі м'ясо слід довести до готовності в духовій шафі при 190 градусах 7-10 хвилин.
М'ясні пальчики в клярі з начинкою
Інгредієнти: свинина - 320 г; солодкий перець - 1 шт.; жменя зелені кропу; томат - 1 шт.; борошно - 120 г; вода - 180 мл Приготування Наріжте помідор і солодкий перець тонкою соломкою. Урізноманітнити овочеву начинку ви можете як завгодно на свій розсуд. М'ясо розділити на вісім тонких скибочок і приправте сіллю кожен з них. З одного з країв викладіть овочі та зелень, скрутіть м'ясо рулетом і зафіксуйте зубочисткою. Збийте воду і борошно разом з пучкою солі, занурте рулетик в кляр, дайте надлишків стекти, а потім обсмажуйте всі у фритюрі до зарум'янювання.
М'ясні пальчики з начинкою в духовці
На відміну від попередніх рецептів, ці м'ясні пальчики будуть готуватися не зі свинячої м'якоті, а з бекону, скибочками якого ми обернем курятину, а після заглазируем все в духовій шафі. Подавати таку гарячу закуску можна з соусом або просто так, головне в гарячому вигляді. Келих пива теж не буде зайвим.
Інгредієнти: куряче філе - 560 г; скибочки бекону - 12 шт.; тростинний цукор - 115 г; зелень петрушки. Приготування Розділіть куряче філе на брусочки і приправте кожен сіллю і свежесмолотым перцем. Оберніть курятину смужками бекону і обваляйте бекон в тростинному цукрі. Розподіліть закуску по покритому фольгою дека і відправте запікатися на 45 хвилин при 180 градусах. Коли глазурований бекон стане рум'яною і хрусткою, посипте блюдо свежесмолотым перцем і зеленню.