Коли свята вже підійшли на поріг, а часу на продумування меню залишилося мінімум, пропонуємо звернутися до нашим святковим матеріалів, що увібрав у себе всі самі смачні страви. Сьогодні ми розглянемо рецепти простих і смачних салатів на святковий стіл, призначених для того, щоб задовольнити будь-який смак і кишеню.
Дуже смачний салат з індички до святкового столу
Якщо ви хочете зберегти звичку правильно харчуватися навіть у період свят, то салат по нижченаведеному рецептом неодмінно повинен стати частиною вашого меню.
Інгредієнти: філе індички - 320 г; яблуко - 55 г; виноград - 55 г; солодкий цибуля - 40 г; жменя волоських горіхів; майонез - 45 мл; йогурт - 45 мл Приготування Філе відваріть і, охолодивши його, подрібніть будь-яким зручним способом, наприклад, нарізує кубиками або розділивши на волокна. Виноград розріжте на половинки і видалити кісточки. Цибулю наріжте найтоншими кільцями. Яблуко наріжте соломкою і збризніть лимонним соком. Волоські горіхи подрібніть. Змішайте всі підготовлені інгредієнти для салату разом і заправте соусом з йогурту і майонезу.
Подавати наш смачний і легкий салат на святковий стіл можна як самостійно, так і поверх листочків зеленого салату або в тарталетках.
Листковий салат на святковий стіл
Інгредієнти: копчена курятина - 260 г; солодкий перець - 90 г; ананас - 340 г; яблуко - 1 шт.; морква - 1 шт.; горіхи пекан - 95 г; жменю родзинок; салат латук - 5 листків; сік 1 лайма; майонез. Приготування Майонез з'єднайте з соком лайма і дрібкою свіжозмеленого перцю. Розділіть курятину на волокна. Подрібніть ананас і яблуко. Дрібно натріть моркву. Наріжте горіхи, а латук довільно нарвете руками. Укладіть кожен з інгредієнтів в салатник в довільному порядку, прокладаючи соус на основі майонезу через шар.
Рецепт цікавого і смачного салату на святковий стіл
Якщо ви хочете доповнити стіл химерною закускою, то використовуйте з цією метою такий рецепт. Складу цього салату мінімалістичний, зірка цієї страви – креветки, а інше покликане лише доповнювати їх.
Інгредієнти: креветки - 1 кг; мандарини - 3 шт.; лимонний сік - 235 мл; оливкова олія - 115 мл; винний оцет - 15 мл; жменя зелені петрушки; листя лавра - 3 шт.; часникові зубки - 4 шт.; фіолетовий цибулю - 55 г; щіпка насіння селери і пластівців чилі. Приготування Мандарини очистіть і наріжте поперек кружечками, на манер апельсин. Креветки відваріть, остудіть і очистіть. Цибуля розділіть на тонкі півкільця. Часник пюрируйте. З'єднайте всі підготовлені інгредієнти з рештою зі списку, перекладіть салат у скляну миску і залиште маринуватися на добу. Після, посипте блюдо сіллю за смаком і подавайте.
Простий рецепт салату на святковий стіл
Якщо ви шукаєте швидкий і смачний рецепт салату на святковий стіл, при цьому ще і з невеликим бюджетом, то цей кандидат стане для вас ідеальним. Суміш з коренеплодів, яєць і бобових, доповнена майонезом, вже давно і сильно полюбилася середньостатистичному їдцю. Цей салат – один з нових варіантів такого поєднання.
Інгредієнти: корінь селери - 45 г; корінь пастернаку - 45 г; морква - 110 г; солоні огірки - 110 г; яйця - 4 шт.; консервована кукурудза, горошок - 50 г; жменя зелені петрушки; майонез - 115 г; гірчиця, хрін - по 1 ст. ложці. Приготування Корінь пастернаку, селери і моркву відваріть до м'якості, не допускаючи розварювання. Очистіть коренеплоди і дрібно наріжте. Подрібніть солоні огірки. Яйця відваріть круто і також дрібно наріжте. З'єднайте всі складові страви разом, додайте консервовані боби і доповніть страву зеленню. Змішайте майонез з хріном і гірчицею, заправте соусом салат.