Картопля, запечена в духовці у фользі, в більшій мірі розкриває свої смакові якості, ніж при традиційному приготуванні, а в поєднанні з іншими продуктами або спеціями, просочуючись їх смаком і ароматом, стає смачніший в сто крат.
Нижче ми розповімо, як можна запекти картоплю у фользі в духовці, і запропонуємо варіант приготування картоплі по-селянськи.
Курка з картоплею в фользі в духовці - рецепт
Інгредієнти: курячі стегна або гомілки – 4 шт.; картопляні бульби середнього розміру – 8 шт.; твердий сир – 200 г; невеликі голівки ріпчастої цибулі – 4 шт.; часник – 4 великих зубця; приправи для курки – за смаком; чорний мелений перець – за смаком; сухі пряні трави – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Курку з картоплею в фользі в духовці краще готувати порційно. Ідеальним варіантом будуть курячі стегна, але підійдуть і ніжки тільки їх бажано взяти по дві штуки на порцію. Отже, приступимо. Вимите і обсушенное куряче м'ясо натираємо сіллю, меленим перцем і приправою для курки, нашпиговываем часником, попередньо очистивши кожен зубчик та розрізавши його на порції. Даємо курці промаринуватися мінімум одну годину. За цей час очистимо й наріжемо брусочками або кубиками картоплю, головки цибулі подрібнити кільцями, твердий сир пропустимо через середню або велику тертку.
Підготуємо чотири відрізу фольги і на кожен з них викладаємо подушку з кілець цибулі, а на неї курячі стегна або ніжки. Картопляні скибочки приправляємо сіллю, меленим перцем, сухими пряними травами і викладаємо навколо курки. Притрушиваем курку з картоплею підготовленим сиром і запечатуємо фольгу, намагаючись не стикатися з поверхнею страви.
Розміщуємо конвертики з картоплею і куркою на деко і ставимо його в заздалегідь прогріту до 195 градусів духовку. Витримуємо страву при такому температурному режимі протягом однієї години. Потім при бажанні можна відвернути краї фольги і запекти страву до одержання рум'яної скоринки.
Печена картопля з салом в духовці у фользі - рецепт
Інгредієнти: картопляні бульби середнього розміру – 8 шт.; сало з м'ясними прошарками (бекон) – 8 скибочок; часник – 2-3 зубчики; спеції і пряні трави – за смаком; велика сіль – за смаком. Приготування Картопля у фользі ми будемо запікати разом з шкіркою, тому попередньо ретельно вимиємо поверхню бульб з допомогою щітки. Зубчики часнику, очищаємо і шаткуємо невеликими пластинами. Далі на кожній картоплині робимо поздовжній надріз, не доходячи до кінця, щоб вона не розпалася на дві половинки. Приправляємо внутрішню поверхню картоплі спеціями, сіллю і пряними травами. У кожен розріз вкладаємо по одному скибочці бекону і за кілька пластин часничку, притрушиваем картоплину крупною сіллю зверху і щільно загортаємо у фольгу, щоб не було зазорів і щілин.
Скільки запікати картоплю з беконом у фользі в духовці залежить від розміру бульб і, звичайно ж, від можливостей духової шафи. В середньому час приготування може варіюватися від сорока п'яти до вісімдесяти хвилин. Температурний режим при цьому повинен бути на рівні 180-200 градусів.
Картопля по-селянськи в духовці у фользі
Інгредієнти: картопляні бульби – 1 кг; масло рослинне – 150 мл; мелена солодка паприка – за смаком; мелений червоний перець – за смаком; сушений часник (за бажанням) – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Вимитий і почищену картоплю розрізаємо на шматочки і підрум'янюємо його невеликими порціями в рафінованій олії на сковороді до рум'яної скоринки. Потім витягуємо картоплю на серветки, даємо вбратися зайвому жиру, приправляємо сіллю, перцем і при бажанні сушеним часником і розміщуємо на застеленому листом фольги деку одним шаром. Маємо шматочки так, щоб вони не стикалися один з одним. Прикриваємо картоплю зверху ще одним листом фольги і защипуємо краю. Витримуємо картоплю по-селянськи у духовці двадцять хвилин при температурному режимі 185 градусів.