Чарівний аромат домашньої випічки спонукає нас до активних дій і осягнення нових і цікавих рецептів. Нам знову і знову хочеться покуштувати шматочок рум'яного пирога, виготовленого власноруч, а також отримати масу приємних відгуків від домочадців і гостей.
Якщо ви ще не пробували пиріг з рисом і рибними консервами, обов'язково приготуйте, і ви неодмінно залишитеся задоволені результатом. А наші рецепти допоможуть вам у цьому.
Дріжджовий пиріг з консервованою рибою і рисом - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне – 480 г; вода – 250 мл; цукровий пісок – 1 ч. ложка; сіль – 1 ч. ложка; дріжджі сухі – 1 ч. ложка; олія рафінована рослинна – 35 мл; молоко – 250 мл; Для начинки:
консервована риба у власному соку – 2 банки; ріпчаста цибуля – 250 г; крупа рисова – 100 г; олія рафінована рослинна – 35 мл Приготування У тепле молоко додаємо цукровий пісок і сухі дріжджі, перемішуємо до повного розчинення, а потім вливаємо воду, додаємо склянку борошна і сіль. Розмішуємо суміш гарненько і залишаємо в теплі на двадцять п'ять хвилин. Далі додаємо решту просіяне борошно, додаємо рослинне масло і заводимо тісто. Воно повинно вийти м'яким, але не прилипати до рук. Тепер поміщаємо його в глибоку миску, прикриваємо чистою тканиною і ставимо в тепло на два-три години. За цей час один раз обминаємо тісто.
Під час дозрівання тіста готуємо начинку. Для цього відварюємо рис до повної готовності, воду при цьому не солимо, а потім зливаємо його на друшляк, промиваємо і даємо добре стекти. Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо дрібненькими кубиками і пасеруємо на рослинній олії на прогрітій сковороді. З консервованої риби зливаємо рідину і додаємо її до рису, а рибні скибочки розминаємо виделкою. Тепер з'єднуємо рис, цибулю і рибу, перемішуємо і даємо просочитися і обмінятися смаками протягом тридцяти хвилин.
Готове дозріле тісто ділимо на дві половини, одну з них розкачуємо і розподіляємо по дну дека. Зверху викладаємо начинку, трохи відступаючи від краю. Прикриваємо пиріг другим пластом розкатаного тіста, защипуємо краю і робимо по центру невеликий отвір для виходу пари. Ставимо деко в попередньо прогрітий до 180 градусів духовку і готуємо при такому температурному режимі протягом тридцяти хвилин. Потім знижуємо температуру до 140 градусів і печемо ще протягом двадцяти хвилин.
Швидкий заливний пиріг з рибними консервами і рисом - рецепт
Інгредієнти: Для тіста: борошно пшеничне; яйця – 4 шт.; сметана – 150 г; майонез – 150 г; кефір – 150 мл; розпушувач – 20 г; сіль – за смаком; Для начинки:
рибні консерви – 1 банка; крупа рисова – 150 г; ріпчаста цибуля – 200 р. Приготування Приступаючи до приготування швидкого пирога, насамперед відваримо рис до повної готовності, а потім зіллємо на друшляк, промиємо водою і дамо стекти. Ріпчасту цибулю очищаємо, шаткуємо дрібненько і підрум'янюємо в прогрітому рослинне масло на сковороді. Рибні консерви відкриваємо, рідина виливаємо до рису, а рибку розминаємо виделкою. З'єднуємо цибульну піджарку, рибу і рис, перемішуємо і даємо настоятися протягом декількох хвилин.
Для заливного тесту збиваємо яйця до піни, додаємо майонез, сметану, кефір, сіль і, підсипаючи невеликими порціями просіяне борошно, перемішану з розпушувачем, замішуємо тісто, по консистенції нагадує густу сметану.
Тепер заливаємо дно промасленим форми половиною приготованого тіста, зверху розподіляємо начинку і покриваємо її рештою тестом. Розміщуємо форму на середньому рівні прогрітій до 185 градусів духовки і витримуємо приблизно двадцять п'ять хвилин або до готовності і рум'яності.
Готового пирога даємо трохи настоятися і охолонути, а потім розрізаємо на порції і подаємо.