Вигідна і корисна пташка-невеличка перепілка, м'ясо якої, як і яйця, – їжа делікатесна, страви з таких продуктів чудово підходять для святкового меню, готують їх різними способами.
Розповімо, як смачно приготувати перепелів в духовці. У продажу можна знайти охолоджених перепелів звичайно вагою близько 150 р.
Рецепт приготування фаршированих перепелів в духовці у фользі
Інгредієнти: тушка перепела – 6 шт.; гриби свіжі – 200 г; цибуля ріпчаста – 1 шт.; масло топлене вершкове натуральне; яйця перепелині – 6 шт.; Для маринування:
мелені спеції (перець чорний мелений; мускатний горіх тертий; коріандр; гвоздика); мадера або коньяк – 1 ст. ложка; часник – 2 зубчики; вершки натуральні – 100 мл; сіль; зелень петрушки. Приготування Готуємо тушки перепелів, вони повинні бути без голів і випатрали, також їх треба обпалити на відкритому вогні і зачистити ножем. Промиємо тушки холодною водою зсередини і зовні, обсушим чистими серветками. Попередньо замаринуем перепелів в соусі.
Як замаринувати перепелів для духовки?
Змішаємо вершки з мадерою, приправимо меленими спеціями, додамо продавлений часник і трохи солі. Почекаємо хвилин 20 і обов'язково процідимо через ситечко, щоб видалити тверді мікрочастинки часнику (в іншому випадку вони можуть підгоряти при подальшому запіканні).
У цьому соусі замаринуем тушки перепелів хоча б години на 2-3 м'ясо стане ароматним і дуже ніжним.
Гриби подрібнити з допомогою чоппера, комбайна або вручну ножем (нам потрібні дрібні шматочки або великий фарш). Також і цибулю.
Розігріємо масло в сковороді, спассеруем цибулю, потім додати гриби і 2 ст. ложки того ж соусу, в якому маринуються перепела. Протушиваем цю суміш протягом 15 хвилин і охолодити приблизно до температури 40 градусів. Додаємо у фарш перепелині яйця, трохи присаливаем і перемішуємо. Додати в начинку яєць в результаті дасть нам запечені в черевці перепела цілісні грудки, як би грибні котлетки, їх при їжі легко витягти. Якщо
занадто рідка консистенція можна підкоригувати її крохмалем або борошном.
Заповнюємо грибною начинкою кожну тушку, Отвори можна зашити шпагатом або сколоти мокрими дерев'яними зубочистками.
Загортаємо перепелів у фольгу, кожного окремо, для надійності двічі. Викладаємо пакети на деко і запікаємо протягом 40 хвилин при температурі близько 200 градусів.
Подаємо фаршированих перепелів зі світлими несолодкими міцними винами або ягідними настоянками .