Вернуться назад Распечатать

Рецепт перепелів в духовці

Рецепт перепелів в духовці
Вигідна і корисна пташка-невеличка перепілка, м'ясо якої, як і яйця, – їжа делікатесна, страви з таких продуктів чудово підходять для святкового меню, готують їх різними способами.
Розповімо, як смачно приготувати перепелів в духовці. У продажу можна знайти охолоджених перепелів звичайно вагою близько 150 р.

Рецепт приготування фаршированих перепелів в духовці у фользі


Інгредієнти:

  • тушка перепела – 6 шт.;

  • гриби свіжі – 200 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • масло топлене вершкове натуральне;

  • яйця перепелині – 6 шт.;


  • Для маринування:

  • мелені спеції (перець чорний мелений; мускатний горіх тертий; коріандр; гвоздика);

  • мадера або коньяк – 1 ст. ложка;

  • часник – 2 зубчики;

  • вершки натуральні – 100 мл;

  • сіль;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Готуємо тушки перепелів, вони повинні бути без голів і випатрали, також їх треба обпалити на відкритому вогні і зачистити ножем. Промиємо тушки холодною водою зсередини і зовні, обсушим чистими серветками. Попередньо замаринуем перепелів в соусі.

    Як замаринувати перепелів для духовки?


    Змішаємо вершки з мадерою, приправимо меленими спеціями, додамо продавлений часник і трохи солі. Почекаємо хвилин 20 і обов'язково процідимо через ситечко, щоб видалити тверді мікрочастинки часнику (в іншому випадку вони можуть підгоряти при подальшому запіканні).
    У цьому соусі замаринуем тушки перепелів хоча б години на 2-3 м'ясо стане ароматним і дуже ніжним.
    Гриби подрібнити з допомогою чоппера, комбайна або вручну ножем (нам потрібні дрібні шматочки або великий фарш). Також і цибулю.
    Розігріємо масло в сковороді, спассеруем цибулю, потім додати гриби і 2 ст. ложки того ж соусу, в якому маринуються перепела. Протушиваем цю суміш протягом 15 хвилин і охолодити приблизно до температури 40 градусів. Додаємо у фарш перепелині яйця, трохи присаливаем і перемішуємо. Додати в начинку яєць в результаті дасть нам запечені в черевці перепела цілісні грудки, як би грибні котлетки, їх при їжі легко витягти. Якщо
    Рецепт перепелів в духовці
    занадто рідка консистенція можна підкоригувати її крохмалем або борошном.
    Заповнюємо грибною начинкою кожну тушку, Отвори можна зашити шпагатом або сколоти мокрими дерев'яними зубочистками.
    Загортаємо перепелів у фольгу, кожного окремо, для надійності двічі. Викладаємо пакети на деко і запікаємо протягом 40 хвилин при температурі близько 200 градусів.
    Подаємо фаршированих перепелів зі світлими несолодкими міцними винами або ягідними настоянками .