Якщо ви вирішили запекти на вечерю запашну качку в фользі в духовці, то пропонуємо скористатися цим рецептом і приготувати це чудове блюдо! М'ясо виходить неймовірно ніжним, соковитим і дуже смачним, а божественний аромат страви наповнить всю квартиру.
Рецепт качки в духовці у фользі
Інгредієнти: качка – 1 шт.; гірчиця домашня – за смаком; олія оливкова – за смаком; спеції. Приготування Перед тим, як смачно приготувати качку в фользі в духовці, ретельно промиваємо тушку і обсушуємо рушником. Гірчицю змішуємо з оливковим маслом, додаємо спеції за смаком і промазуємо цією сумішшю птицю зовні і всередині. Маринуємо м'ясо близько години, а потім щільно загортаємо у фольгу і відправляємо в розігріту духовку. Через 15 години перевіряємо готовність, проткнувши м'ясо ножем: якщо виступить прозора рідина – все готово.
Качка з яблуками у фользі в духовці
Інгредієнти: качка – 1 шт.; яблука зелені кислі – 350 г; спеції. Приготування Качку промиваємо, обробляємо, натираємо спеціями за смаком і підсолюємо. Яблука очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Духовку заздалегідь включаємо і прогріваємо до 160 градусів. Наповнюємо качку з яблуками, щільно загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці 2 години. Після цього акуратно виймаємо її, розгортаємо, поливаємо зверху соком, що виділився і підрум'янюємо страва до появи апетитною рум'яною кірочки.
Качка з картоплею в фользі в духовці
Інгредієнти: качка – 2 кг; картопля – 1 кг; цибулина – 2 шт.; часник – 2 зубчики; спеції і приправи. Приготування Пропонуємо вам ще один цікавий і простий рецепт приготування качки в духовці у фользі. Отже, тушку гарненько промиваємо, обсушуємо рушником і обмазуємо
зовні і всередині приправою. Часник обробляємо, подрібнюємо через прес, обмазуємо цією сумішшю птицю і маринуємо кілька годин, прибравши в холодильник. Цибуля обробляємо, крупно рубаємо, а картоплю очищаємо і нарізаємо скибочками. Змішуємо овочі в каструлі, приправляємо спеціями за смаком і посипаємо сухою зеленню за бажанням. Замариновану качку наповнюємо овочевий масою і загортаємо у фольгу. Викладаємо заготовку на деко і запікаємо в розігрітій до температури 185 градусів духовій шафі близько 2 годин. За 15 хвилин до готовності страви, акуратно витягаємо птицю, розгортаємо і підрум'янюємо до утворення гарної скоринки у відкритому вигляді.