Такий кулінарний аксесуар як фольга дозволяє готувати неймовірно смачні, ніжні і соковиті кулінарні шедеври. Особливо ефективно вона справляється із завданням при приготуванні м'яса. При запіканні свинини у фользі в духовці, зберігається її природна соковитість, а пряне супровід наповнює м'ясо пікантним і оригінальним смаком.
Пропонуємо найкращі рецепти приготування запеченого м'яса з різних частин свинячої туші. Скористайтеся ними, і результат перевершить всі ваші очікування.
Свинина, запечена у фользі в духовці шматком - рецепт
Інгредієнти: цільний шматок свинячої м'якоті – 1 кг; часник – 7 зубців; морква – 05 шт.; Для пряної панірування:
коріандр мелений – 5 г; запашний перець горошком – 5 г; кумин – 5 г; мелений білий перець – 5 р; гвоздика – 5 бутонів; горіх мускатний мелений – 5 г; сіль – 10-15 г або по смаку. Приготування Найкраще запекти в духовці у фользі шийку свинини або ж свинячу лопатку. Таке м'ясо має більше жирових прошарків, і тому буде більш соковитим і м'яким. Цільний шматок свинини промиваємо, обсушуємо, натираємо пряною сумішшю. Для її приготування розминаємо в ступці бутони гвоздики і горошини запашного перцю, змішуємо їх з меленим коріандром, мускатним горіхом, білим перцем і кумином, додаємо сіль і перемішуємо. Також очищаємо і ріжемо навпіл зубці часнику і на невеликі довгасті скибочки моркву. Робимо ножем надрізи в м'ясі і вставляємо в них часник і моркву.
Нашпигований і запанированный в спеціях кусень запечатуємо у два шари фольги, притискаємо її, надаючи м'яса форму, і залишаємо приблизно на одну годину просочитися. Потім поміщаємо м'ясо на деко в прогріту до 190 градусів духовку. Скільки запікати свинину в фользі в духовці, залежить від товщини та величини м'ясного шматка, а також від можливостей духової шафи. В середньому для такого як у нас, кілограмового відрізу достатньо півтора годин. По завершенні процесу запікання відвертаємо фольгу зверху, міняємо температурний режим на 220 градусів і підрум'янюємо м'ясо під верхнім грилем ще протягом п'ятнадцяти хвилин.
Свинина, запечена гармошкою в духовці у фользі
Інгредієнти: свинина (корейка) – 1 кг; часник – 3-4 зубчики; пікантний сир твердий – 250 г; свіжі помідори – 2-3 шт.; спеції і пряні трави – за смаком; велика сіль – за смаком; мелений чорний перець – за смаком. Приготування Для приготування м'ясної «гармошки» найкращим чином підійде свиняча корейка, або як її ще називають в деяких регіонах «гірка». Для початку промиваємо її і гарненько обсушуємо серветками. Потім робимо на м'ясному шматку поперечні розрізи товщиною близько півтора сантиметрів, але не дорезаем м'ясо до кінця, щоб зберегти цілісність знизу. Тепер присмачую м'ясо сіллю, меленим перцем, спеціями і пряними травами, не пропускаючи внутрішню частину розрізів, і залишаємо промаринуватися на кілька годин.
Тим часом твердий сир нарізаємо пластинами товщиною три-чотири міліметри, а помідори миємо й ріжемо кружальцями близько п'яти міліметрів. Також очищаємо часник і шаткуємо пластинами.
У розрізи промаринованного м'ясного скибки вставляємо по пластині сиру, кухоль помідор і кілька пластин часнику. Пов'язуємо «гармошку» ниткою, щоб вона не розпадалася, запечатуємо у два шари фольги і поміщаємо у попередньо прогріту до 185 градусів духовку. Витримуємо м'ясо при такому температурному режимі протягом однієї години. Після закінчення часу відвертаємо зверху фольгу і даємо м'яса підрум'янитися під верхнім грилем, додавши температуру до 220 градусів.
Готового м'яса даємо трохи охолонути, а потім перекладаємо на красиве блюдо, прикрашене салатними листям, і подаємо до столу.