Вернуться назад Распечатать

Свинина на сковороді гриль

Свинина на сковороді гриль
Наявність на вашій кухні сковороди гриль дозволяє впоратися із завданням приготування смаженого м'яса на відмінно. Саме на ній страва виходить соковитим і м'яким. Сьогодні ми розглянемо варіанти приготування з її допомогою свинини.

Стейк зі свинини на сковороді гриль - рецепт


Інгредієнти:

  • свинячий ошийок – 650 г;


  • Для маринаду:

  • ріпчаста цибуля – 550 г;

  • часник – 1 головка;

  • чебрець – кілька гілочок;

  • листочки лавра – 2-3 шт.;

  • насіння гірчиці – 10 г;

  • кмин – 10 г;

  • оцет винний – 20 мл;

  • масло рослинне – 20 мл;

  • сіль;

  • мелений чорний перець.


  • Приготування
    Очищаємо цибулю та нарізаємо його півкільцями. Очищений часник, чебрець, листи лавра, насіння гірчиці насіння кмину гарненько розтираємо в ступці або подрібнюємо в блендері. Додаємо пряну суміш до цибулі, вливаємо олію, винний оцет і розминаємо цибулю зі спеціями руками.
    Промиту і обсушену свинячу шию розрізаємо на пласти товщиною приблизно два з половиною сантиметри і укладаємо в скляну або емальовану ємність, чергуючи з пряною цибулевої сумішшю. Залишаємо посуд з м'ясом в маринаді в прохолодному місці на кілька годин або на ніч.
    Промариновані м'ясні шматочки обсушуємо від маринаду серветками, змащуємо рафінованим маслом і викладаємо на сильно розігріту сковороду гриль. Смажимо стейки на сильному жарі по три хвилини з кожного боку, а потім знижуємо інтенсивність вогню і витримуємо м'ясо ще п'ятнадцять хвилин, перевертаючи шматки кожні чотири хвилини.
    По готовності стейки поміщаємо в фольгу на п'ять-сім хвилин, а потім викладаємо на блюдо, і можемо подавати.

    Відбивна або ескалоп з свинини на сковороді гриль


    Інгредієнти:

  • свинина на ребрі – 550-600 г;

  • оцет бальзамічний – 35 мл;

  • вино біле – 200 мл;

  • олія оливкова – 35 мл;

  • коріандр мелений – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • ароматні сухі трави – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Свинина на сковороді гриль

    Свинину споліскуємо, обсушуємо й розрізаємо на порції товщиною до півтора сантиметрів. Відбиваємо скибочки трохи за допомогою кухонного молоточка, приправляємо сіллю, меленим коріандром і чорним перцем. Краще якщо спеції будуть свежесмолотыми. Визначаємо м'ясо в неокисляющуюся ємність і заливаємо сумішшю вина і бальзамічного оцту. Залишаємо відбивні маринуватися приблизно на два-три години. За цей час один раз м'ясо перевертаємо.
    Обсушуємо м'ясні скибки від маринаду серветками і укладаємо на прогріту сковороду гриль. Смажимо відбивні приблизно п'ятнадцять хвилин, перевертаючи кожні три хвилини.