Наявність на вашій кухні сковороди гриль дозволяє впоратися із завданням приготування смаженого м'яса на відмінно. Саме на ній страва виходить соковитим і м'яким. Сьогодні ми розглянемо варіанти приготування з її допомогою свинини.
Стейк зі свинини на сковороді гриль - рецепт
Інгредієнти: свинячий ошийок – 650 г; Для маринаду:
ріпчаста цибуля – 550 г; часник – 1 головка; чебрець – кілька гілочок; листочки лавра – 2-3 шт.; насіння гірчиці – 10 г; кмин – 10 г; оцет винний – 20 мл; масло рослинне – 20 мл; сіль; мелений чорний перець. Приготування Очищаємо цибулю та нарізаємо його півкільцями. Очищений часник, чебрець, листи лавра, насіння гірчиці насіння кмину гарненько розтираємо в ступці або подрібнюємо в блендері. Додаємо пряну суміш до цибулі, вливаємо олію, винний оцет і розминаємо цибулю зі спеціями руками.
Промиту і обсушену свинячу шию розрізаємо на пласти товщиною приблизно два з половиною сантиметри і укладаємо в скляну або емальовану ємність, чергуючи з пряною цибулевої сумішшю. Залишаємо посуд з м'ясом в маринаді в прохолодному місці на кілька годин або на ніч.
Промариновані м'ясні шматочки обсушуємо від маринаду серветками, змащуємо рафінованим маслом і викладаємо на сильно розігріту сковороду гриль. Смажимо стейки на сильному жарі по три хвилини з кожного боку, а потім знижуємо інтенсивність вогню і витримуємо м'ясо ще п'ятнадцять хвилин, перевертаючи шматки кожні чотири хвилини.
По готовності стейки поміщаємо в фольгу на п'ять-сім хвилин, а потім викладаємо на блюдо, і можемо подавати.
Відбивна або ескалоп з свинини на сковороді гриль
Інгредієнти: свинина на ребрі – 550-600 г; оцет бальзамічний – 35 мл; вино біле – 200 мл; олія оливкова – 35 мл; коріандр мелений – за смаком; мелений чорний перець – за смаком; ароматні сухі трави – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Свинину споліскуємо, обсушуємо й розрізаємо на порції товщиною до півтора сантиметрів. Відбиваємо скибочки трохи за допомогою кухонного молоточка, приправляємо сіллю, меленим коріандром і чорним перцем. Краще якщо спеції будуть свежесмолотыми. Визначаємо м'ясо в неокисляющуюся ємність і заливаємо сумішшю вина і бальзамічного оцту. Залишаємо відбивні маринуватися приблизно на два-три години. За цей час один раз м'ясо перевертаємо.
Обсушуємо м'ясні скибки від маринаду серветками і укладаємо на прогріту сковороду гриль. Смажимо відбивні приблизно п'ятнадцять хвилин, перевертаючи кожні три хвилини.