Осиливши приготування бешамеля ви зможете відтворити будь-який з цих рецептів свинини у вершковому соусі з грибами. Саму свинину, якщо слідувати технології, зіпсувати практично неможливо, оскільки завдяки ніжному і жирного соусу вона виходить безпрограшної навіть у випадку, якщо ви зазівалися і залишили м'ясо на кілька зайвих хвилин.
Свинина з грибами у вершковому соусі – рецепт
Якщо свинину прийнято вважати жирним м'ясом, то самої пісної частиною туші вважається вирізка. Не маючи ні грама жиру, її дуже важко приготувати, якщо не знати, з чим маєш справу. Ми знаємо, і ділимося досвідом з вами в цьому рецепті.
Інгредієнти: свиняча вирізка - 11 кг; вершкове масло - 45 г; оливкова олія - 30 мл; печериці - 210 г; сухе біле вино - 75 мл; курячий бульйон - 235 мл; борошно - 5 р; сметана - 115 р. Приготування Розділіть вирізку на медальйони товщиною в 25 див. Приправте шматочки.
Гриби розділіть на пластини і спасеруйте до зарум'янювання. Окремо підрум'яньте і м'ясо, а коли воно схопиться з обох сторін, влийте вино і 120 мл бульйону. Після додавання рідин зменшіть жар і залиште свинину на 15 хвилин. В бульйоні, що залишився розведіть борошно і влийте його в сковороду зі свининою по закінченні часу. Додайте сметану з грибами.
Подавайте свинину з грибами під вершковим соусом відразу ж, доповнивши зеленню, при бажанні.
Свинина, тушкована з білими грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: сушені білі гриби - 25 г; свинина (м'якоть) - 440 г; цибуля - 135 г; часникові зубки - 2 шт.; сухе біле вино - 135 мл; вершки - 245 мл Приготування Завчасно залийте гриби гарячою водою і залиште розбухнути. Спасеруйте цибульні шматочки, додайте часник і віджаті від надлишків вологи білі гриби. Покладіть до засмажки нарізану свинину і дайте їй схопитися. Після, залийте блюдо вином і вершками. Залиште свинину з вершковим соусом і грибами нудитися на слабкому спеки до готовності м'яса.
Рецепт свинини з грибами у вершковому соусі
Інгредієнти: свинячі відбивні - 4 шт.; гриби - 320 г; шалот - 75 г; бренді - 45 мл; вершки - 230 мл; курячий бульйон - 230 мл Приготування Підрум'янивши відбивні, відкладіть їх на блюдо і візьміться за обсмажування грибів з шалотом. Коли останні підрум'яняться, влийте бренді, дайте йому випаруватися і додайте вершки з бульйоном. Поверніть відбивні в сковороду і доведіть до готовності в соусі на слабкому вогні.