Вернуться назад Распечатать

Гарбуз з цукром, запечений часточками в духовці

Гарбуз з цукром, запечений часточками в духовці
Гарбуз – продукт корисний і смачний. Її можна просто варити, тушкувати або запікати. Останній варіант найбільш переважний, адже при такому вигляді кулінарної обробки продукт збережуть максимум вітамінів. З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати гарбуз у духовці шматочками з цукром, і зможете порадувати домашніх корисним і смачним ласощами.

Запечений гарбуз у духовці шматочками з цукром


Інгредієнти:

  • цукор – 150 г;

  • гарбуз – 1 кг;

  • пудра цукрова .


  • Приготування
    Гарбуз чистимо і ріжемо її невеликими шматочками. Форму для запікання вистилаємо фольгою, викладаємо гарбуз, яку потім притрушиваем цукром. Зверху прикриваємо фольгою й запікаємо приблизно півгодини в помірно прогрітій духовці. Готову гарбуз покласти на тарілку і злегка притрушиваем цукровою пудрою. Це потрібно скоріше для декору, так як гарбуз і так солодка.

    Запікання гарбуза в духовці шматочками з цукром


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 500 г;

  • вода – 500 мл;

  • цукор – 3/4 склянки;

  • пудра цукрова.


  • Приготування
    Очищену гарбуз нарізаємо шматочками бажаної величини. У воді розмішуємо цукор, ставимо на вогонь і після закипання занурюємо в неї гарбуз і проварюємо близько 3-4 хвилин. Потім воду зливаємо, а гарбуз викладаємо на деко або в іншу форму і запікаємо до апетитної скоринки.

    Гарбуз шматочками в духовці з цукром – рецепт


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 кг;

  • чорнослив – 8 шт.;

  • цукор – 50 г;

  • родзинки – 50 р.


  • Приготування
    Вимиту гарбуз очищаємо і нарізаємо її часточками, як кавун і диню. У кожній з них робимо 2 глибоких надрізи майже по всій довжині. У кожен шматочок у надрізи укладаємо начинку. Розміщуємо їх на деко, притрушиваем цукром і запікаємо близько години при помірній температурі. Перед подачею часточки краще порізати шматочками, щоб зручніше було їсти.

    Гарбуз з цукром, запечена в духовці часточками - рецепт


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 13 кг;

  • цукор – 1 склянка;

  • лимони – 2 шт.


  • Приготування
    Попередньо очищену гарбуз ріжемо невеликими шматочками. Посипаємо їх цукром. Очищений від шкірки лимон дрібненько нарізаємо. Додаємо його до гарбузі і добре перемішуємо. Поміщаємо масу у форму, закриваємо її кришкою і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів на 30 хвилин. Потім знімаємо кришку, перемішуємо вміст форми і запікаємо ще хвилин 10 але вже без кришки. Гарбуз, приготована таким чином, дуже нагадує мармелад.
    Гарбуз з цукром, запечений часточками в духовці

    Гарбуз у духовці шматочками з цукром – рецепт


    Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 кг;

  • цукор – 200 г;

  • масло вершкове – 30 р.


  • Приготування
    Гарбуз чистимо, ріжемо шматочками, кладемо на сковороду, промазану маслом. Кожен шматочок посипаємо цукром і зверху розкладаємо маленькі шматочки вершкового масла. Запікаємо приблизно 35 хвилин при 190 градусах. Приємного всім апетиту!