Гарбуз – продукт корисний і смачний. Її можна просто варити, тушкувати або запікати. Останній варіант найбільш переважний, адже при такому вигляді кулінарної обробки продукт збережуть максимум вітамінів. З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати гарбуз у духовці шматочками з цукром, і зможете порадувати домашніх корисним і смачним ласощами.
Запечений гарбуз у духовці шматочками з цукром
Інгредієнти: цукор – 150 г; гарбуз – 1 кг; пудра цукрова . Приготування Гарбуз чистимо і ріжемо її невеликими шматочками. Форму для запікання вистилаємо фольгою, викладаємо гарбуз, яку потім притрушиваем цукром. Зверху прикриваємо фольгою й запікаємо приблизно півгодини в помірно прогрітій духовці. Готову гарбуз покласти на тарілку і злегка притрушиваем цукровою пудрою. Це потрібно скоріше для декору, так як гарбуз і так солодка.
Запікання гарбуза в духовці шматочками з цукром
Інгредієнти: гарбуз – 500 г; вода – 500 мл; цукор – 3/4 склянки; пудра цукрова. Приготування Очищену гарбуз нарізаємо шматочками бажаної величини. У воді розмішуємо цукор, ставимо на вогонь і після закипання занурюємо в неї гарбуз і проварюємо близько 3-4 хвилин. Потім воду зливаємо, а гарбуз викладаємо на деко або в іншу форму і запікаємо до апетитної скоринки.
Гарбуз шматочками в духовці з цукром – рецепт
Інгредієнти: гарбуз – 1 кг; чорнослив – 8 шт.; цукор – 50 г; родзинки – 50 р. Приготування Вимиту гарбуз очищаємо і нарізаємо її часточками, як кавун і диню. У кожній з них робимо 2 глибоких надрізи майже по всій довжині. У кожен шматочок у надрізи укладаємо начинку. Розміщуємо їх на деко, притрушиваем цукром і запікаємо близько години при помірній температурі. Перед подачею часточки краще порізати шматочками, щоб зручніше було їсти.
Гарбуз з цукром, запечена в духовці часточками - рецепт
Інгредієнти: гарбуз – 13 кг; цукор – 1 склянка; лимони – 2 шт. Приготування Попередньо очищену гарбуз ріжемо невеликими шматочками. Посипаємо їх цукром. Очищений від шкірки лимон дрібненько нарізаємо. Додаємо його до гарбузі і добре перемішуємо. Поміщаємо масу у форму, закриваємо її кришкою і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів на 30 хвилин. Потім знімаємо кришку, перемішуємо вміст форми і запікаємо ще хвилин 10 але вже без кришки. Гарбуз, приготована таким чином, дуже нагадує мармелад.
Гарбуз у духовці шматочками з цукром – рецепт
Інгредієнти: гарбуз – 1 кг; цукор – 200 г; масло вершкове – 30 р. Приготування Гарбуз чистимо, ріжемо шматочками, кладемо на сковороду, промазану маслом. Кожен шматочок посипаємо цукром і зверху розкладаємо маленькі шматочки вершкового масла. Запікаємо приблизно 35 хвилин при 190 градусах. Приємного всім апетиту!