У цій статті докладно розповімо, як смачно замаринувати сало в маринаді. Така закуска доведеться за душі всім гостям, і вони обов'язково попросять вас поділитися рецептом.
Дуже смачний рецепт сала в маринаді
Інгредієнти: сало свиняче з м'ясним прошарком – 800 г; вода фільтрована – 1 л; сухий лист лавровий – 2 шт.; сіль дрібна – 6 ст. ложок; оцет столовий – 2 ст. ложки; часник – за смаком; цукор білий – за смаком; мелена паприка – за смаком; мелений перець – за смаком. Приготування Сало промиваємо, нарізаємо скибочками, викладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Додаємо трохи оцту, мелену паприку, щіпку цукру, мелений перець, часник і лавровий листок. Ось і все, маринад для засолювання сала готовий! Перемішуємо його, пробуємо на смак і при необхідності підсолюємо. Після цього прибираємо посуд з салом в холодильник на 6 днів, а потім знімаємо пробу і викладаємо в якості закуски на стіл.
Засолювання сала в маринаді в домашніх умовах
Інгредієнти: сало солоне – 200 г; оцет 3% – 3 ст. ложки; мелений червоний перець; цукор – за смаком; цибулина – 1 шт. Приготування Солоне сало нарізаємо тонкою соломкою, викладаємо в баночку і заливаємо оцтом. Потім додаємо трохи червоного перцю і цукру. Засипаємо зверху подрібненою цибулею, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин. Зберігаємо закуску в холодильнику.
Як приготувати сало в маринаді?
Інгредієнти: сало – 500 г; вода – 2 л; лавровий лист – 2 шт.; гвоздика; морква – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; спеції. Для маринаду:
томатна паста – 100 г; спеції; часник – 2 зубчики; вода – за бажанням. Приготування Сало промиваємо, знімаємо шкірку, кладемо в каструлю з водою і доводимо до закипання. Після цього воду обережно зливаємо, а сало обполіскуємо і знову ставимо на вогонь, заливши водою. Додаємо лавровий листок, перець і гвоздику. Моркву і цибулю чистимо, розрізаємо навпіл і кидаємо в каструлю. Варимо сало близько години, а тим часом готуємо маринад: розвести томатну пасту водою, видавлюємо часничок і приправляємо спеціями. Викладаємо гаряче сало в банку, заливаємо ароматною сумішшю і ставимо в холодильник на кілька днів.
Рецепт смачного сала в маринаді
Інгредієнти: вода – 1 л; перець чорний горошком – 5 шт.; лавровий лист – 2 шт.; сіль – 200 г; сало – 500 г; часник – 2 зубчики. Приготування Беремо шматочок сала, гарненько промиваємо та нарізаємо шматочками. Після цього викладаємо в чисту банку. Часник чистимо, шаткуємо кружечками і посипаємо зверху рівномірним шаром. Для приготування маринаду наливаємо в миску воду, кидаємо туди сіль, перець горошком і лавровий листок. Ставимо посуд на слабенький вогонь і варимо кілька хвилин, щоб розчинилася вся сіль. Потім знімаємо маринад з плити, охолодити і акуратно заливаємо сало з часником. Закриваємо зверху кришкою і прибираємо маринуватися на 3 дні в холодильник або льох.