Пропонуємо поласувати чіпсами домашнього приготування. Скориставшись нашими рецептами, ви зможете зробити власноруч чудову альтернативу купованим продукту, який, незважаючи на спокусливий смак, має не дуже добру славу, завдяки вмісту в ньому шкідливих добавок і домішок.
Рецепт картопляних чіпсів в домашніх умовах в духовці
Інгредієнти: картопляні бульби – 05 кг; рафінована оливкова олія – 35 мл; сухі трави прованські – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Вимиті картопляні бульби позбавляємо від шкурок, знову промиваємо і, скориставшись спеціальним ножем для овочів, нарізаємо тонкими слайсами. Потім укладаємо отримані картопляні скибочки в глибоку миску, додаємо половину порції рафінованої оливкової олії і, акуратно перемішуючи, ретельно рівномірно розподіляємо його по поверхні картоплі. Тепер кладемо на деко пергаментний аркуш, промасливаем його і розкладаємо картопляні слайсы в один шар. Ставимо їх в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і витримуємо при такому температурному режимі, поки картопля не змінить колір на золотистий.
Ще гарячі чіпси викладаємо на блюдо, приправляємо до смаку сіллю і сухими прованськими травами і можемо пробувати.
Чіпси в домашніх умовах в мікрохвильовці
Інгредієнти: картопляні бульби – 05 кг; спеції – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Як і в попередньому рецепті миємо, чистимо і шаткуємо тоненькими слайсами бульби картоплі. Потім застеляємо блюдо злегка промасленим пергаментным листом і викладаємо на нього одним шаром скибочки картоплі. Промакивем їх зверху серветками від вологи, присмачую сіллю і бажаними приправами і спеціями і ставимо в мікрохвильову піч. Для приготування чіпсів вибираємо програму мікрохвиль на три хвилини, а потім переводимо пристрій комбінований режим і готуємо ще протягом п'яти хвилин.
Готові чіпси перекладаємо в миску і можемо ласувати.
Прості чіпси в домашніх умовах на сковороді
Інгредієнти: картопляні бульби – 05 кг; рафінована рослинна олія – 500 мл; прянощі і спеції – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Приготовані на сковороді чіпси не такі корисні, як в духовці і мікрохвильовій печі, але їх смак найбільш наближений до тих, що ми звикли пробувати в торговельній мережі. Отже, приступимо. Вимиті картопляні бульби чистимо, шаткуємо тоненькими слайсами і закладаємо в кипляче масло, налите в сковороду. Тут дуже важливо дотримуватися таке правило: картопляні скибочки не повинні стикатися один з одним в іншому випадку результатом буде смажену картоплю , а не хрусткі чіпси.
Коли картопляні слайсы придбають золотавість, витягаємо їх з олії на серветку або паперовий рушник для позбавлення від надлишків жиру, а в сковороду закладаємо наступну порцію.
Готові чіпси доводимо до смаку сіллю і бажаними спеціями і можемо пробувати.
Хрусткі чіпси домашнього приготування
Інгредієнти: картопляні бульби – 05 кг; рафінована рослинна олія – 500 мл; прянощі і спеції – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Підготовлений належним чином картоплю нарізаємо слайсами і опускаємо на кілька хвилин у холодну
воду. Це дозволить нам змити крохмаль, що дасть більш хрусткий ефект. Зливаємо картопляні скибочки на друшляк, даємо добре стекти, і розкладаємо на рушник для просушування. Тепер занурюємо невеликі порції картоплі в киплячу олію і підрум'янюємо до світло золотистого кольору. Потім виймаємо чіпси на паперовий рушник і даємо вбратися зайвому жиру.
Застеляємо пергаментным листом деко і викладаємо на нього обсмажені чіпси. Розміщуємо заготовку в прогрітій до 200 градусів духовці і витримуємо протягом п'яти-семи хвилин. За цей час чіпси остаточно подсушатся і стануть золотистими.