Пропонуємо 7 варіантів оригінальної начинки для приготування закуски на чіпсах. Прикрасивши нею свій святковий стіл, ви неодмінно здивуйте гостей і отримаєте неймовірне смакове насолоду від дегустації цього незвичайного ласощі.
Закуска на чіпсах на святковий стіл з крабовими паличками і ікрою
Інгредієнти: чіпси картопляні; крабові палички – 120 г; яйця – 2 шт.; кукурудза консервована – 75 г; свіжий огірок – 75 г; майонез – за смаком; сіль – щіпка; червона ікра для прикраси (за бажанням); свіжа зелень. Приготування Курячі яйця відварюємо до повної готовності, а потім занурюємо на хвилинку в крижану воду і очищаємо. За цей час чистимо і нарізаємо крабові палички, свіжий огірок, з кукурудзи зливаємо розсіл. По готовності шаткуємо також дрібними кубиками яйця. Викладаємо підготовлені компоненти в мисочку, заправляємо майонезом, додаємо за смаком сіль і обережно перемішуємо.
Відбираємо найкрасивіші і без пошкоджень чіпси, накладаємо на них потроху приготовленої начинки і прикрашаємо зверху червоними ікринками і листочками свіжої зелені.
Сирна закуска на чіпсах
Інгредієнти: чіпси картопляні; твердий або плавлений сир – 250 г; часник – 2 зубці або по смаку; майонез – за смаком; свіжа зелень. Приготування Традиційна сирна начинка готується за лічені хвилини. Перетертий сир змішуємо з очищеним і видавленим через прес часником і дрібненько нарубаної зеленню, викладаємо на чіпси, прикрашаємо гілочками зелені, маємо на блюді і подаємо.
Сирна закуска на чіпси з помідорами
Інгредієнти: чіпси картопляні; твердий сир – 120 г; свіжі помідори – 290 г; часник – 2 зубці; майонез – за смаком; сіль – щіпка; свіжа зелень. Приготування Готується така закуска швидко і просто. Спочатку вимиті і обсушені помідори нарізаємо невеликими кубиками і поміщаємо на деякий час в друшляк, щоб стік зайвий сік. Тим часом перетираємо через середню тертку сир твердий, очищаємо і видавлюємо через прес часник і дрібненько рубаємо трохи свіжої зелені.
З'єднуємо підготовлені компоненти з помідорами, додаємо майонез, сіль і перемішуємо. Накладаємо потроху приготованого наповнення на чіпси і розташовуємо на блюді. Прикрашаємо закуску листочками свіжої зелені.
Закуска на чіпси з корейською морквою
Інгредієнти: чіпси картопляні; корейська морква – 120 г; копчена ковбаса – 140 г; сир твердий – 85 м; майонез – за смаком; свіжа зелень. Приготування Нарізаємо дрібненько копчену ковбасу, твердий сир перетираємо через дрібну тертку і змішуємо підготовлені компоненти з корейською морквою. Заправляємо все майонезом, перемішуємо і наповнюємо отриманою начинкою великі і рівненькі чипсины. Розміщуємо закуску на блюдо, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо.
Закуска на чіпси з креветками
Інгредієнти: чіпси картопляні; креветки очищені – 400 г; твердий сир – 150 г; майонез – за смаком; сіль – за смаком; свіжа зелень. Приготування Готуємо належним чином креветки. Вже очищеним замороженим даємо відтанути, заливаємо на хвилину окропом, а потім відкидаємо на друшляк. Сирі ж і неочищені попередньо відварюємо і чистимо. Потім дрібненько нарізаємо м'ясо креветок і укладаємо в миску. Твердий сир перетираємо через середню тертку і додаємо до креветок. Заправляємо масу майонезом, при необхідності додаємо сіль і наповнюємо отриманою масою чіпси. Розташовуємо їх на тарілку, прикрашаємо листочками або гілочками свіжої зелені і подаємо до столу.
Таку закуску на чіпсах можна приготувати і з бринзою, замінивши нею твердий сир, а для пікантності додати видавлений зубчик часнику.
Закуска на чіпсах «Острів скарбів» з крабовими паличками
Інгредієнти: чіпси картопляні; крабові палички – 220 г; твердий сир – 120 г; червона ікра – 45-65 г; майонез – за смаком; свіжа зелень. Приготування Очищаємо і нарізаємо дрібно крабові палички, змішуємо їх з перетертим на тертці твердим сиром, заправляємо майонезом і перемішуємо. Отриману начинку викладаємо на чіпси, зверху прикрашаємо закуску червоною ікрою і листочками зелені.
Сирна закуска на чіпси з сьомгою
Інгредієнти: чіпси картопляні; малосолоний сьомга – 290 г; твердий сир – 120 г; майонез – за смаком; маслини; свіжа зелень. Приготування Сьомгу і зелень дрібненько ріжемо, а сир пропускаємо через тертку. Заправляємо рибу з сиром і зеленню, майонезом і викладаємо на чіпси. Зверху укладаємо по половинці маслин.