Як відомо, знаменитий побратим борщу – борщ – готується куди простіше, швидше, містить менше калорій і легко може подаватися як гарячий суп, так і як подобу окрошки, прохлаждая в літні дні. У рецептах далі ми хочемо втілити в життя обидва варіанти цієї страви.
Суп борщ – рецепт
Пропонуємо почати з більш класичної версії і борщів зелених – холодного супу на буряковому бульйоні з огірками і зеленню. Легко і корисно!
Інгредієнти: буряк - 235 г; огірок - 210 г; зелень цибулі - 20 г; кефір - 730 мл; зелень петрушки і кропу - 2 ст. ложки; яйця - 4 шт. Приготування Перед тим, як приготувати суп борщ, відваріть очищену буряк і залиште трохи залишився після варіння бульйону. Відварений коренеплід розділіть на кубики однакового розміру. Аналогічними наріжте кубиками і огірок. Зелень подрібніть. Коли бульйон і буряк охолонуть, з'єднайте всі інгредієнти разом, залийте кефіром, а потім розведіть борщ бульйоном, щоб позбутися від надмірної густоти. Доповніть суп борщ половинкою вареного яйця.
Гарячий суп борщ – рецепт
Гарячий борщ вариться на манер борщу, тільки у нього не додають капусту, а картоплю кладуть за бажанням. Основою для страви може виступати будь бульйон ми віддали перевагу яловичому.
Інгредієнти: буряк - 540 г; томати - 480 м; часникові зубки - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 170 г; яловичина на кістці - 800 р. Приготування Перед тим, як зварити суп борщ на м'ясному бульйоні, приготуйте сам м'ясний бульйон. Залийте м'ясо півтора літрами води і залиште на вогні на півтори години. У готовий бульйон покладіть натерту буряк і відваріть до м'якості. Тим часом подрібніть відварне м'ясо і приготуйте засмажку з цибулі з помідорами і часником. Додайте в суп зажарку і приберіть його з вогню.
Холодний суп борщ
Інгредієнти: буряк - 275 г; картопляні бульби - 290 г; огірок - 220 г; редис - 90 г; яйця - 3 шт.; тертий хрін - за смаком; сметана - 85 р. Приготування Приготування супу і борщів зелених починається з варіння бурякового бульйону, для якого слід помістити очищений буряк літр води і залишити на вогні на годину. Паралельно з буряком поставте варитися картоплю. Готові овочі наріжте кубиками однакового розміру. Подібним чином подрібніть і буряк з огірком. З'єднайте всі інгредієнти разом, залийте буряковим бульйоном, змішайте зі сметаною і подавайте, приправивши сіллю і тертим хріном, а також доповнивши половинкою вареного яйця.