Грибний сезон підійшов до кінця, але для справжнього грибника це не перешкода, адже власні заготовки з лишком забезпечать його стравами з лісових грибів на всі холоду. Для тих, хто не встиг засушити гриби, упаковку вже готових можна знайти практично в будь-якому супермаркеті – саме вони є чудовою основою для рагу, бульйонів і супів. Останнім ми і вирішили присвятити цей матеріал.
Грибний суп з сушених білих грибів – рецепт
У цьому супі з сушених білих грибів ми вирішили також використовувати печериці – нейтральні гриби, які зроблять страву більш текстурним.
Інгредієнти: сушені білі гриби - 2 жмені; печериці свіжі - 780 г; вода - 940 мл; ріпчаста цибуля - 85 м; часникові зубки - 2 шт.; жменя зелені петрушки. Приготування Перед тим, як зварити суп з сушених білих грибів, необхідно взятися за грибний бульйон, для якого сушені білі гриби заливають киплячою водою і залишають розбухнути. По закінченні часу, набралися вологи сушені гриби виймають і нарізають разом з печерицями. У жаровні спасеруйте цибулю на невеликій кількості рослинного масла. Як тільки шматочки стануть ледь золотистими, покладіть до них гриби і дайте надлишків вологи повністю випаруватися. Додайте пюрированные зубки часнику, а потім залийте все бульйоном з-під грибів. Залиште суп на плиті на 20 хвилин, а потім збийте блендером і приправте за смаком. Додайте петрушку під час подачі.
Суп з сушених білих грибів з вершками
Поєднання вершків і грибів ідеально підходить для приготування супу. Тут ми також вирішили урізноманітнити білі гриби печерицями, але ви можете покласти все, що завгодно: курку, овочі, зелень або будь-які інші лісові гриби.
Інгредієнти: сушені білі гриби - 45 г; печериці - 230 г; часникові зубки - 2 шт.; чебрець - 3 гілочки; борошно - 15 г; вода - 520 мл; вершки - 230 мл; вершкове масло - 45 г; мелений мускатний горіх - 1/4 ч. ложки; ріпчаста цибуля - 65 г; біле вино (сухе) - 85 мл Приготування Залийте сушені гриби окропом і залиште розбухнути. Отриманий бульйон відставте на час, а самі гриби наріжте разом з печерицями. Відправте на сковороду з розтопленим маслом півкільця цибулі і дайте їм злегка підрум'янитися. Посипте все мускатним горіхом і влийте вино. Дайте вологи з посуду повністю випаруватися, після чого додайте листочки з гілочок чебрецю, борошно, перемішайте і влийте вершки. Останнім додайте грибний бульйон і залиште все проваритися на плиті на 12-15 хвилин.
Як тільки бульйон загусне, ви можете прибрати каструлю з плити і приступати до сервіровці, або зробити суп-пюре з сушених білих грибів, попередньо збивши всі складові блендером. Сухарики або крекери стануть ідеальним доповненням гарячого супу.
Суп з сушених білих грибів з картоплею
Інгредієнти: сушені білі гриби - 65 г; часникові зубки - 4 шт.; вершкове масло - 45 г; вершки - 230 мл; картопляні бульби - 135 г; ріпчаста цибуля - 85 м; гілочка розмарину. Приготування Залийте сушені білі гриби літром окропу і залиште розбухнути. Вийміть їх з бульйону, дрібно наріжте і спасеруйте з шматочками цибулі у великій кількості масла. В ступі розітріть листочки розмарину з часником і великий пучкою морської солі. Отриману пасту додайте до зажарки, а через 30 хвилин залийте все бульйоном. Покладіть в бульйон невеликі кубики картоплі і залиште їх варитися до готовності. Після влийте вершки і збийте суп блендером.
Суп з сушених білих грибів можна зварити в мультиварці, виставивши режим «Суп» після додавання картоплі на автоматичний період часу.