Легкий і ароматний супчик з рисом і картоплею чудово підійде на обід і сподобається всім без винятку. Зварити його зможе кожен, і ми вам у цьому допоможемо!
Рецепт супу з рисом і картоплею
Інгредієнти: курка – 500 г; морква – 1 шт.; картопля – 2 шт.; рис круглий – 05 ст.; спеції; сухий лист лавровий – 2 шт.; вода фільтрована – 2 л. Приготування Курку промиваємо, акуратно очищаємо від шкірки, нарізаємо скибочками і кидаємо в каструлю, наповнену холодною водою. Відправляємо посуд на вогонь, доводимо до закипання знімаємо піднялася пінку і варимо бульйон 45 хвилин, зменшивши полум'я. Тим часом чистимо овочі і нарізаємо картоплю невеликими брусочками, а моркву шаткуємо півкільцями. Рис викладаємо в сито, промиваємо кілька разів і залишаємо стікати. У киплячий бульйон додаємо спеції за смаком, лавровий сухий листочок і варимо хвилин 20 а потім виймаємо м'ясо. Бульйон по можливості проціджуємо в чисту каструльку, додаємо моркву, картоплю і висипаємо рис. Підсолюємо суп і готуємо ще 20 хвилин. Курку нарізаємо невеликими шматочками і додаємо в готову страву.
Грибний суп з рисом і картоплею
Інгредієнти: рис круглий – 05 ст.; свіжі печериці – 300 г; морква – 2 шт.; масло вершкове – 2 ст. ложки; цибулина – 1 шт.; картопля – 3 шт.; вода фільтрована – 2 л; томатна паста – за смаком; свіжа зелень і сметана для подачі; спеції. Приготування Печериці обполіскуємо, обробляємо і рубаємо невеликими скибочками. Рис промиваємо, висипаємо в каструлю, додаємо гриби, кладемо трохи вершкового масла і заливаємо невеликою кількістю води. Тушкуємо на невеликому вогні, а тим часом чистимо цибулю з морквою і тонко шаткуємо. Далі пасеруємо овочі на рослинному масло до золотавого кольору. Картоплю очищаємо і подрібнюємо скибочками. Потім додаємо овочеву обжарку і картоплю в каструлю, доливаємо води і варимо до готовності. У самому кінці додаємо спеції, лавровий листочок і томатну пасту. При подачі посипаємо рисовий суп з картоплею без м'яса подрібненою зеленню і заправляємо сметаною.
Суп з рисом і картоплею в мультиварці
Інгредієнти: грудка куряча – 1 шт.; морква – 1 шт.; рис – 05 склянки; цибулина – 1 шт.; масло рослинне – 4 ст. ложки; картопля – 3 шт.; спеції; вода – 2 л; свіжа зелень – для прикраси. Приготування Картопля промиваємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Морква обробляємо і натираємо на тертці тонкою соломкою. Очищену цибулину рубаємо півкільцями. Рис висипаємо в чашку, промиваємо кілька разів і відкидаємо на друшляк. З курячої грудки акуратно зрізаємо все м'ясо і подрібнюємо його скибочками. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії, кидаємо цибулю, моркву пасеруємо овочі кілька хвилин, виставивши програму «Випічка». Потім додаємо картоплю, висипаємо рис і кладемо м'ясо. Приправляємо всі спеціями, заливаємо водою і, виставивши режим «Гасіння» варимо суп до звукового сигналу. Після цього розливаємо його по тарілках і присипаємо рубаною свіжої зеленню.
Суп з рисом, картоплею та м'ясом
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 500 г; картопля – 5 шт.; цибулина – 1 шт.; морква – 1 шт.; рис – 1 ст.; спеції; вода фільтрована – 15 л; олія рослинна. Приготування М'якоть яловичини промиваємо і кладемо в чашу мультиварки, змащену маслом. Виставляємо програму «Випічка» і обсмажуємо 30 хвилин. Тим часом обробляємо овочі і нарізаємо цибулю півкільцями, моркву – соломкою, а картоплю – брусочками. Після звукового сигналу додаємо цибулю з морквою, перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Потім кидаємо картоплю і висипаємо рис. Заливаємо водою і варимо суп близько 2 годин у режимі «Гасіння». Перед подачею, приправляємо блюдо спеціями і прикрашаємо зеленню.