Вернуться назад Распечатать

Соус для тефтелькою в духовці

Соус для тефтелькою в духовці
Тюфтельки можна готувати, просто обсмаживши на сковороді, а ще їх можна запікати. Зараз ми розповімо цікаві рецепти, як приготувати смачний соус для тефтелькою в духовці.

Соус для тефтелькою в духовці зі сметаною


Інгредієнти:

  • масло вершкове 73% жирності – 50 г;

  • томатна паста – 50 г;

  • сметана 15% жирності – 400 г;

  • пшеничне борошно – 50 р;

  • лавровий лист;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Розтоплюємо на сковороді вершкове масло. Додаємо борошно, постійно помішуючи, обсмажуємо. На окремій сковороді доводимо до кипіння сметану. Додаємо в неї борошняну масу, активно перемішуємо і додаємо томатну пасту. Для отримання бажаної консистенції розводимо соус водою або бульйоном. Солимо, перчимо, кладемо лавровий лист, і як тільки соус знову закипить, знімаємо його з вогню.

    Соус з вершків для тефтелькою в духовці


    Інгредієнти:

  • крохмаль – 1 ч. ложка;

  • вершки – 15 склянки;

  • часник – 1 зубчик;

  • сир – 70 г;

  • сіль;

  • прованські трави.


  • Приготування
    У вершки кладемо тертий сир, подрібнений будь-яким зручним способом часник, крохмаль, спеції і солимо за смаком. Прогріваємо масу на сковороді, але не кип'ятимо. Заливаємо соусом тефтелі і ставимо запікати.

    Соус для запікання тюфтельок в духовці


    Інгредієнти:

  • масло вершкове 73% жирності – 40 г;

  • молоко – 1 стакан;

  • борошно – 30 г;

  • сіль;

  • спеції.


  • Приготування
    На сковороді на несильному вогні розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і добре розмішуємо. Повинна бути однорідна маса. Вливаємо молоко і кладемо спеції за смаком. Доводимо соус до кипіння і на малому вогні доводимо до загустіння. Поливаємо соусом м'ясні тефтелі і запікаємо до готовності.

    Грибний соус для курячих тюфтельок в духовці


    Інгредієнти:

  • печериці – 150 г;

  • цибуля – 50 р;

  • борошно – 30 г;

  • молоко – 1 стакан;

  • сіль;

  • спеції.


  • Приготування
    На сковороді обсмажуємо печериці, порізані дрібними кубиками, і подрібнену цибулю. Додаємо борошно, сіль, спеції. Потім вливаємо тепле молоко і тушкуємо соус для загустіння. Поливаємо їм курячі тюфтельки і запікаємо до готовності.

    Рецепт соусу для тефтелькою в духовці

    Соус для тефтелькою в духовці

    Інгредієнти:

  • сметана – 1 ст. ложка;

  • майонез – 1 ст. ложка;

  • молоко – 300 мл;

  • сіль;

  • спеції (лавровий лист, запашний перець, сушена зелень).


  • Приготування
    Змішуємо молоко з майонезом, сметаною, додаємо сіль і спеції за смаком. Добре розмішуємо і поливаємо соусом тефтелі. Запікаємо до готовності в духовці. Всім приємного апетиту!