Тюфтельки можна готувати, просто обсмаживши на сковороді, а ще їх можна запікати. Зараз ми розповімо цікаві рецепти, як приготувати смачний соус для тефтелькою в духовці.
Соус для тефтелькою в духовці зі сметаною
Інгредієнти: масло вершкове 73% жирності – 50 г; томатна паста – 50 г; сметана 15% жирності – 400 г; пшеничне борошно – 50 р; лавровий лист; сіль, перець. Приготування Розтоплюємо на сковороді вершкове масло. Додаємо борошно, постійно помішуючи, обсмажуємо. На окремій сковороді доводимо до кипіння сметану. Додаємо в неї борошняну масу, активно перемішуємо і додаємо томатну пасту. Для отримання бажаної консистенції розводимо соус водою або бульйоном. Солимо, перчимо, кладемо лавровий лист, і як тільки соус знову закипить, знімаємо його з вогню.
Соус з вершків для тефтелькою в духовці
Інгредієнти: крохмаль – 1 ч. ложка; вершки – 15 склянки; часник – 1 зубчик; сир – 70 г; сіль; прованські трави. Приготування У вершки кладемо тертий сир, подрібнений будь-яким зручним способом часник, крохмаль, спеції і солимо за смаком. Прогріваємо масу на сковороді, але не кип'ятимо. Заливаємо соусом тефтелі і ставимо запікати.
Соус для запікання тюфтельок в духовці
Інгредієнти: масло вершкове 73% жирності – 40 г; молоко – 1 стакан; борошно – 30 г; сіль; спеції. Приготування На сковороді на несильному вогні розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і добре розмішуємо. Повинна бути однорідна маса. Вливаємо молоко і кладемо спеції за смаком. Доводимо соус до кипіння і на малому вогні доводимо до загустіння. Поливаємо соусом м'ясні тефтелі і запікаємо до готовності.
Грибний соус для курячих тюфтельок в духовці
Інгредієнти: печериці – 150 г; цибуля – 50 р; борошно – 30 г; молоко – 1 стакан; сіль; спеції. Приготування На сковороді обсмажуємо печериці, порізані дрібними кубиками, і подрібнену цибулю. Додаємо борошно, сіль, спеції. Потім вливаємо тепле молоко і тушкуємо соус для загустіння. Поливаємо їм курячі тюфтельки і запікаємо до готовності.
Рецепт соусу для тефтелькою в духовці
Інгредієнти: сметана – 1 ст. ложка; майонез – 1 ст. ложка; молоко – 300 мл; сіль; спеції (лавровий лист, запашний перець, сушена зелень). Приготування Змішуємо молоко з майонезом, сметаною, додаємо сіль і спеції за смаком. Добре розмішуємо і поливаємо соусом тефтелі. Запікаємо до готовності в духовці. Всім приємного апетиту!