Салат «Цезар» (в даний час дуже популярний) за однією з версій винайшов американський кухар італійського походження Цезар Кардіні на початку ХХ століття. Винахідливий кулінар створив це оригінальне блюдо з нагоди несподіваної появи гостей з мінімального набору продуктів, наявних на кухні.
Зараз відомо безліч варіантів рецепта цієї страви.
Класичні інгредієнти салату Як ми пам'ятаємо (чи може, хтось дізнається про це вперше), в класичній версії основними компонентами салату «Цезар» є листя салату Романо, пшеничні сухарики (крутони) і тертий пармезан. Також можуть бути присутні і деякі інші продукти, відварене куряче м'ясо, помідори та ін
Спробуємо розібратися, як приготувати соус для салату «Цезар» з куркою.
Заправляють салат «Цезар» особливим соусом, що складається з яєць, оливкової олії , лимонного соку, часнику і вустерширського соусу.
Рецепт смачного і простого соусу для салату «Цезар» з куркою
Інгредієнти: лимон – 05; червоний винний оцет натуральний – 2 ст. ложки; діжонська гірчиця – 1 ст. ложка; яєчні жовтки курячі – 2 шт. (або перепелині – 8 шт.); вустерширський соус готовий (якщо знайшли) – 1 ч. Ложка; олія оливкова першого холодного віджиму – 50 мл; часник – 2 зубчики; біле або рожеве вино Мартіні – 1 ст. ложка: сіль. Приготування Змішуємо всі рідкі інгредієнти соусу, додаємо сіль і продавлений часник, злегка збиваємо і хвилин через 10 проціджуємо через ситечко (що, втім, не обов'язково). Якщо ви використовуєте курячі яйця, то повинні бути впевнені у відсутності сальмонельозу у несучки, тому все ж краще перепелині. Соусу в салаті «Цезар» повинно бути багато, це американський стиль.
Без вустерського соусу можна обійтися, діжонську гірчицю можна замінити російської, тільки треба її в 3 рази менше. Недостатню густоту можна підкоригувати крохмалем. Деякі включають до складу салату «Цезар» анчоуси (іноді їх додають в соус в розтертому вигляді), що зовсім необов'язково, це всього лише один з варіантів.
Щоб приготувати білий соус для салату «Цезар» з куркою, замініть червоний винний оцет на світлий. Вино, зрозуміло, використовуйте тільки біле.