Вернуться назад Распечатать

Курячий шніцель

Курячий шніцель
Ніжне м'ясо з хрусткою паніровкою — відмінний вибір для всіх гурманів. Саме таким виходить шніцель з курятини. Робиться він традиційним для цих виробів способом з тією лише різницею, що часу для теплової обробки потрібно куди менше.
Пропонуємо вам дізнатися, як приготувати шніцель з курки, вибрати цікавий варіант і, повороживши на кухні, піднести його своїм рідним.

Шніцель курячий рецепт


Інгредієнти:

  • куряча грудка — 900-950 г;

  • спеції мелені (коріандр, перець);

  • сіль;

  • яйця — 4 шт.;

  • сухарі — 5 ст. ложок;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Курячу грудку ділимо на 2-3 частини. В процесі відбивання надаємо шматках овальний контур. Посипаємо сіллю, коріандром, перцем, розтираємо по їх поверхні. Вмочивши в яйцях, відправляємо в сухарі і відразу на сковороду. Смаження триває до появи рум'яної скоринки. Сухарі можна перемолоти з хліба в домашніх умовах або купити вже готові.

    Курячий шніцель в паніровці


    Інгредієнти:

  • куряче філе — 350-400 г;

  • кріп — 3 гілочки;

  • куркума ;

  • сіль;

  • яйця — 2 шт.;

  • сухарі;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Куряче філе нарізаємо і, відбиваючи, робимо шматочки овальної форми. Рубаємо кріп і відправляємо його в піалу з сухарями. Туди ж вводимо куркуму і сіль. Потім по черзі кожен шніцель яєчної маси і сухарях. Смажимо, отримуючи у м'яса рум'яну скоринку.

    Шніцель з курки по-міністерськи


    Інгредієнти:

  • куряче філе — 670-700 г;

  • яйця — 3 шт.;

  • булочка — 250-270 г;

  • мелені спеції (карі, білий перець);

  • сіль морська;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Куряче філе ріжемо на порційні шматки. Помістивши в пакет чи плівку, відбиваємо. Булочку позбавляємо від скоринки і нарізаємо найтоншої соломкою, довжина якої в межах 25 див. Відправляємо філе в яйця і соломку з булочки. Можна викласти паніровку у вигляді ялинки, щоб на поверхні шніцеля був гарний візерунок. Смажимо, отримуючи насичену скоринку.

    Курячий шніцель в духовці


    Інгредієнти:

  • куряча грудка — 4 шт.;

  • молоко — 30-40 мл;
  • Курячий шніцель

  • сухарі — 50-60 г;

  • сіль йодована;

  • яйця — 2 шт.;

  • каррі;

  • сир твердий — 45-50 р.


  • Приготування
    Поливаємо курячу грудку молоком і залишаємо. Завдяки цьому вона стане соковитіше і смачніше. Ріжемо кожну грудку на шматки, а потім, відбиваючи молотком, надаємо овальну форму. Відправляємо ці шматки в яйця, сполучені з тертим сиром, каррі і сіллю, а потім в сухарі. Розподіляємо по листу і даємо провести в духовці 40 хвилин.