Ніжне м'ясо з хрусткою паніровкою — відмінний вибір для всіх гурманів. Саме таким виходить шніцель з курятини. Робиться він традиційним для цих виробів способом з тією лише різницею, що часу для теплової обробки потрібно куди менше.
Пропонуємо вам дізнатися, як приготувати шніцель з курки, вибрати цікавий варіант і, повороживши на кухні, піднести його своїм рідним.
Шніцель курячий рецепт
Інгредієнти: куряча грудка — 900-950 г; спеції мелені (коріандр, перець); сіль; яйця — 4 шт.; сухарі — 5 ст. ложок; олія рослинна. Приготування Курячу грудку ділимо на 2-3 частини. В процесі відбивання надаємо шматках овальний контур. Посипаємо сіллю, коріандром, перцем, розтираємо по їх поверхні. Вмочивши в яйцях, відправляємо в сухарі і відразу на сковороду. Смаження триває до появи рум'яної скоринки. Сухарі можна перемолоти з хліба в домашніх умовах або купити вже готові.
Курячий шніцель в паніровці
Інгредієнти: куряче філе — 350-400 г; кріп — 3 гілочки; куркума ; сіль; яйця — 2 шт.; сухарі; рослинне масло. Приготування Куряче філе нарізаємо і, відбиваючи, робимо шматочки овальної форми. Рубаємо кріп і відправляємо його в піалу з сухарями. Туди ж вводимо куркуму і сіль. Потім по черзі кожен шніцель яєчної маси і сухарях. Смажимо, отримуючи у м'яса рум'яну скоринку.
Шніцель з курки по-міністерськи
Інгредієнти: куряче філе — 670-700 г; яйця — 3 шт.; булочка — 250-270 г; мелені спеції (карі, білий перець); сіль морська; рослинне масло. Приготування Куряче філе ріжемо на порційні шматки. Помістивши в пакет чи плівку, відбиваємо. Булочку позбавляємо від скоринки і нарізаємо найтоншої соломкою, довжина якої в межах 25 див. Відправляємо філе в яйця і соломку з булочки. Можна викласти паніровку у вигляді ялинки, щоб на поверхні шніцеля був гарний візерунок. Смажимо, отримуючи насичену скоринку.
Курячий шніцель в духовці
Інгредієнти: куряча грудка — 4 шт.; молоко — 30-40 мл; сухарі — 50-60 г; сіль йодована; яйця — 2 шт.; каррі; сир твердий — 45-50 р. Приготування Поливаємо курячу грудку молоком і залишаємо. Завдяки цьому вона стане соковитіше і смачніше. Ріжемо кожну грудку на шматки, а потім, відбиваючи молотком, надаємо овальну форму. Відправляємо ці шматки в яйця, сполучені з тертим сиром, каррі і сіллю, а потім в сухарі. Розподіляємо по листу і даємо провести в духовці 40 хвилин.