Вернуться назад Распечатать

Курка в паніровці

Курка в паніровці
Золотиста і хрустка курка в паніровці – не тільки ідеальний снек до пінному, але і ситне гаряче для обіду або вечері. Шаром панірування можна покрити як біле, і червоне м'ясо, воно вийде однаково смачним і соковитим.

Курка в часниковою паніровці


Ароматна паніровка з часником – ідеальна компанія курятині, але оскільки свіжий подрібнений часник легко пригорає, а згодом починає гірчити, в якості добавки до хлібній крихті краще всього використовувати висушений і гранульований аналог.
Інгредієнти:

  • курятина (гомілки) - 890 м;

  • борошно - 115 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • хлібна крихта - 115 г;

  • паприка, часник сушений - 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити панірування для курки, підготуйте саму птицю, сполоснувши гомілки і обсушивши їх. З'єднайте хлібну крихту з паприкою і сушеним часником. Збийте пару яєць з пучкою солі. В окрему страву всипте борошно. Спершу покрийте ніжки тонким шаром борошна, потім опустіть в збиту яєчну суміш і, попередньо давши надлишків стекти, посипте курятину хлібними крихтами. Тепер можна піти двома шляхами: обсмажити гомілки у фритюрі або запекти при 180 градусах 40-45 хвилин.

    Курка в паніровці на сковороді – рецепт


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 480 м;

  • борошно - 35 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 25 мл;

  • хлібна крихта - 45 г;

  • цедра одного лимона;

  • суміш італійських трав - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Розділіть куряче філе на пласти і відбийте кожен для того, щоб вирівняти товщину поверхні. Збийте яйце, молоко і борошно до утворення однорідного кляру. Приправте його морською сіллю і додайте італійських трав з цитрусовою цедрою. Занурте філе в кляр, дайте надлишків суміші стекти, а потім обваляйте птицю в паніровці. Підрум'яньте птицю в розігрітій олії по 2-3 хвилини з кожної зі сторін.

    Курка в паніровці в духовці


    Не забуваємо і про пивні снеки, що представляють собою невеликі шматочки птиці в паніровці,
    Курка в паніровці
    подають з будь-якими соусами .
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 530 г;

  • суміш італійських трав - 4 ч. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • вершки - 115 мл;

  • хлібна крихта - 135 г;

  • борошно - 95 р.


  • Приготування
    Збийте яйця і вершки разом, а потім приправте пучкою солі і травами. Куряче філе наріжте на шматочки, достатні на 1-2 укусу, обваляйте кожен у борошні, занурте в яйце і обваляйте в паніровці. Запікати курячі снеки слід при 180 градусах 12-15 хвилин, а перед подачею необхідно додатково посипати шматочки морською сіллю.