Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати соковиту курку в соєвому соусі. Така страва стане чудовою прикрасою вашого столу або просто внесе різноманітність в повсякденне меню.
Курка в соєвому соусі на сковороді
Інгредієнти: курка – 300 г; соус соєвий – 100 мл; каррі – щіпка; часник сушений – 1 ч. ложка; крохмаль кукурудзяний – 1 ст. ложка; масло рослинне – 3 ст. ложки; перець чилі – за бажанням. Приготування Для початку давайте приготуємо маринад для курки з соєвим соусом. У миску наливаємо соєвий соус, кидаємо каррі та часник. Потім додаємо крохмаль, приправляємо спеціями і перемішуємо до однорідності. Тепер викладаємо курочку в маринад і залишаємо на 25 хвилин.
У сковороду наливаємо масло, розігріваємо його і кидаємо перчик чилі. Обсмажуємо його кілька хвилин, а потім акуратно виймаємо і викидаємо. Далі відправляємо в ароматна олія курку в соєвому соусі і обсмажуємо на середньому вогні до готовності.
Курка в соєвому соусі з медом
Інгредієнти: стегенця курячі – 1 кг; соус соєвий – 100 мл; мед – 2 ч. ложки; часник – 2 зубчики; масло рослинне – 30 мл; свіжа зелень – 1 пучок; цибулина – 1 шт. Приготування Стегенця промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на шматки. Цибулину обробляємо, шаткуємо півкільцями, а часник видавлюємо через прес. У невеликій мисці змішуємо соєвий соус з медом, додаємо цибулю, часник і рубану зелень. Ретельно все перемішуємо і викладаємо в отриманий маринад м'ясо. Через 3 години розігріваємо сковороду, наливаємо масло і викладаємо курячі шматочки. Обсмажуємо до золотистого кольору, а потім акуратно перевертаємо на інший бік. Потім вливаємо трохи соусу, в якому маринувалося м'ясо, кидаємо цибулю, зелень і доводимо страву до готовності.
Рецепт курки в соєвому соусі
Інгредієнти: куряче філе – 800 г; соєвий соус – 5 ст. ложок; мед – 05 ст.; цибулина – 1 шт.; олія кунжутна – 05 ч. ложки; насіння кунжуту – щіпка; часник – 2 зубчики; яєчний білок – 2 шт.; кукурудзяний крохмаль – 4 ст. ложки; болгарський червоний перець – 05 шт.; болгарський зелений перець – 05 шт.; спеції. Приготування У мисці з'єднуємо мед, соєвий соус, масло кунжутне, кунжут і подрібнений часник.
Перемішуємо до однорідності і приправляємо спеціями. Перець і цибулю чистимо і нарізаємо кубиком. Куряче філе подрібнюємо, а яєчні білки збиваємо з крохмалем. Викладаємо м'ясо в отриману суміш, перемішуємо і підсолюємо за смаком. У сковороді розігріваємо трохи олії, викладаємо овочі і підрум'янюємо їх до м'якості. Потім викладаємо їх на тарілку, а в маслі обсмажуємо курку до появи рум'яної скоринки. Далі додаємо овочі, посипаємо зеленню, кунжутом і вливаємо соус. Тушкуємо блюдо 30 хвилин до загустіння, а потім перекладаємо курку в медово-соєвому соусі зі сковороди на тарілку.