Якщо правильно приготувати качку, то вона виходить неймовірно смачною. Зараз ви дізнаєтеся рецепти приготування качки в домашніх умовах духовці.
Рецепт качки з апельсинами в духовці
Інгредієнти: апельсини – 2 шт.; качка – 1 шт.; зубчики часнику – 3-4 шт.; майонез , сіль, спеції. Приготування Один апельсин нарізаємо кільцями. Другий ріжемо часточками і чистимо від шкірки. У глибокий посуд видавлюємо трохи апельсинового соку, додаємо майонез, сіль, спеції, подрібнений часник і все перемішуємо до однорідності. Макаємо в отриманий соус часточки апельсина і поміщаємо їх усередину тушки качки. Отвір зшиваємо ниткою і обмазуємо тушку соусом. Дно гусятниці вистилаємо кільцями апельсина, викладаємо качку, накриваємо кришкою і відправляємо в добре нагріту духовку. Коли птах покриється золотистою скоринкою, знижуємо температуру до 170 градусів і готуємо ще 1-15 години, виходячи з величини качки. Потім розрізаємо нитки, витягаємо апельсинові дольки і поміщаємо їх разом із запеченою качкою на блюдо. За цим рецептом можна приготувати і качку шматочками в духовці. Різниця лише в тому, що замість цілої тушки в даному випадку качка вже буде відразу разделана на шматочки, а поверх них викладені шматочки апельсина.
Рецепт запікання качки з яблуками в духовці
Інгредієнти: качка – 1 шт.; яблука зелені – 3 шт.; мед натуральний – 1 ст. ложка; лимон – 1 шт.; бальзамічний оцет – 1 ч. ложка; корінь імбиру – 10 г; рафінована рослинна олія – 1 ст. ложка; сіль. Приготування В даному простому рецепті приготування в духовці качки з яблуками тушку спочатку потрібно замаринувати, щоб вона стала м'якше і соковитіше. Для цього видавлюємо сік з лимона, трьом на маленькій тертці корінь імбиру, додаємо рослинне масло, мед і бальзамічний оцет. Вимиту і обсушену тушку натираємо сіллю і обмазуємо отриманим маринадом. Залишаємо хоча б години на 3 а можна і більше. Яблука ріжемо четвертинками або ж навпіл і поміщаємо їх усередину птиці. Отвір зшиваємо або скріплюємо зубочисткою. Поміщаємо качку в рукав, скріплюємо краю і відправляємо в добре нагріту духовку на півтори години. Майже в кінці приготування пакет розрізаємо, щоб птах підрум'янилася.
Качка з гречкою в духовці – рецепт
Інгредієнти: качка – 1 шт.; гречка – 200 г; гриби – 300 г; цибуля – 100 г; мед – 80 г; соєвий соус – 60 мл; сіль; перець. Приготування Цибулю дрібненько кришимо і пасеруємо до рум'яності на маслечко. Вимиті гриби нарізаємо пластинками. Додаємо до цибулі і обсмажуємо все разом. Гречку промиваємо, а потім поміщаємо в каструлю, вливаємо воду в пропорції 1:2 і на сильному вогні варимо до того моменту, як випарується рідина. Кришкою при цьому накривати не треба. Крупа повинна
вийти трохи недовареною. Змішуємо її з грибами та цибулею. Тушку качки промиваємо, натираємо сіллю і перцем як зовні, так і всередині. Фаршируємо птицю гречкою з грибами. Поміщаємо її на застелений фольгою деко. Якщо мед дуже густий, розтоплюємо його на водяній бані, потім вливаємо соєвий соус і добре перемішуємо. Змащуємо соусом тушку і запікаємо 1 годину при 220 градусах. Приблизно кожні 15-20 хвилин змащуємо тушку соусом. Потім жар зменшуємо до 200 градусів і готуємо ще близько години.
Як бачите, рецепти приготування страв з качки в духовці абсолютно прості. Взявши за основу будь-якої з них можна приготувати і просто птицю без начинки або ж нафарширувати її чимось іншим, наприклад, рисом.