Вернуться назад Распечатать

Як приготувати яловичі реберця?

Як приготувати яловичі реберця?
Яловичина – досить м'яке м'ясо, яке чудово підходить для смаження, запікання і гасіння, стаючи ідеальним стравою для обіду або вечері. Про те, як приготувати яловичі реберця ми поговоримо в цьому матеріалі.

Як приготувати яловичі реберця, тушковані з картоплею в духовці?


Тут ми будемо гасити ребра не зі звичайним картопляними бульбами, а з картопляними ньоккі – невеликими галушками на основі картоплі, які стануть оригінальною заміною овочів.
Інгредієнти:
Для ньоккі:

  • картопля - 480 м;

  • яєчні жовтки - 3-4 шт.;

  • тертий пармезан - 45 г;

  • мелений мускатний горіх - щіпка;

  • борошно - 115 р.


  • Для рагу:

  • яловичі ребра - 19 кг;

  • ріпчаста цибуля - 115 г;

  • морква - 140 г;

  • рослинне масло - 45 мл;

  • мелена паприка - 2 ст. ложки;

  • сушений орегано, часник - 2 ч. ложки;

  • червоне вино (сухе) - 485 мл;

  • томатна паста - 45 г;

  • борошно - 35 г;

  • томати у власному соку - 370 г;

  • вода - 520 мл


  • Приготування
    Перед тим, як смачно приготувати яловичі реберця, зробіть ньоккі. Картоплю відваріть в мундирі, доводячи до напівготовності, після чого очистіть і пюрируйте, додавши жовтки, борошно, сир та спеції. Сформуйте галушки з отриманої суміші.
    М'ясо натріть сухою сумішшю спецій, а потім обсмажте близько 8 хвилин у великій кількості олії. Рум'яні ребра відкладіть в сторону, а замість них обсмажте шматочки овочів. Коли овочі розм'якшаться, всипте борошно, покладіть томатну пасту і влийте вино. Покладіть ребра і додайте томати разом з водою. Залиште страву з яловичих ребер на плиті на 25 хвилин, а по закінченні часу переставте жаровню в розігріту до 180 градусів духовку на 3 години. Приблизно за 10-12 хвилин до закінчення готування покладіть в рагу ньоккі.

    Як приготувати яловичі реберця на сковороді?


    Що можна приготувати з яловичих реберець на плиті? Приголомшливу закуску до пива або доповнення до овочевого гарніру. Яловичі ребра по цьому рецепту ми спершу обсмажимо до хрусткої скоринки, а потім покриємо шаром соусу барбекю.
    Інгредієнти:

  • яловичі ребра - 12 кг;

  • мелена паприка, часник - по 1 ч. ложці;
  • Як приготувати яловичі реберця?

  • сушений лук - 1 ч. ложка;

  • борошно - 55 г;

  • щіпка кориці;

  • соус барбекю - по смаку.


  • Приготування
    Розділіть ребра на шматки і натріть сухою сумішшю з паприки, часнику, кориці і цибулі. Обваляйте ребра в борошні і розподіліть на сковороді. Коли м'якоть дійде до готовності, покрийте ребра соусом барбекю і дочекайтеся, поки він схопиться глянцевою карамелізованою скоринкою.