Яловичина – досить м'яке м'ясо, яке чудово підходить для смаження, запікання і гасіння, стаючи ідеальним стравою для обіду або вечері. Про те, як приготувати яловичі реберця ми поговоримо в цьому матеріалі.
Як приготувати яловичі реберця, тушковані з картоплею в духовці?
Тут ми будемо гасити ребра не зі звичайним картопляними бульбами, а з картопляними ньоккі – невеликими галушками на основі картоплі, які стануть оригінальною заміною овочів.
Інгредієнти: Для ньоккі:
картопля - 480 м; яєчні жовтки - 3-4 шт.; тертий пармезан - 45 г; мелений мускатний горіх - щіпка; борошно - 115 р. Для рагу:
яловичі ребра - 19 кг; ріпчаста цибуля - 115 г; морква - 140 г; рослинне масло - 45 мл; мелена паприка - 2 ст. ложки; сушений орегано, часник - 2 ч. ложки; червоне вино (сухе) - 485 мл; томатна паста - 45 г; борошно - 35 г; томати у власному соку - 370 г; вода - 520 мл Приготування Перед тим, як смачно приготувати яловичі реберця, зробіть ньоккі. Картоплю відваріть в мундирі, доводячи до напівготовності, після чого очистіть і пюрируйте, додавши жовтки, борошно, сир та спеції. Сформуйте галушки з отриманої суміші.
М'ясо натріть сухою сумішшю спецій, а потім обсмажте близько 8 хвилин у великій кількості олії. Рум'яні ребра відкладіть в сторону, а замість них обсмажте шматочки овочів. Коли овочі розм'якшаться, всипте борошно, покладіть томатну пасту і влийте вино. Покладіть ребра і додайте томати разом з водою. Залиште страву з яловичих ребер на плиті на 25 хвилин, а по закінченні часу переставте жаровню в розігріту до 180 градусів духовку на 3 години. Приблизно за 10-12 хвилин до закінчення готування покладіть в рагу ньоккі.
Як приготувати яловичі реберця на сковороді?
Що можна приготувати з яловичих реберець на плиті? Приголомшливу закуску до пива або доповнення до овочевого гарніру. Яловичі ребра по цьому рецепту ми спершу обсмажимо до хрусткої скоринки, а потім покриємо шаром соусу барбекю.
Інгредієнти: яловичі ребра - 12 кг; мелена паприка, часник - по 1 ч. ложці; сушений лук - 1 ч. ложка; борошно - 55 г; щіпка кориці; соус барбекю - по смаку. Приготування Розділіть ребра на шматки і натріть сухою сумішшю з паприки, часнику, кориці і цибулі. Обваляйте ребра в борошні і розподіліть на сковороді. Коли м'якоть дійде до готовності, покрийте ребра соусом барбекю і дочекайтеся, поки він схопиться глянцевою карамелізованою скоринкою.