Сьогодні ми підготували для вас кілька чудових рецептів приготування яловичини з грибами і секрет ніжності цієї страви, полягає у вершковому соусі. У поєднанні з яловичиною, такий соус додасть їй м'якості і неймовірною соковитості, чого деколи буває дуже важко домогтися від цього виду м'яса. А адже яловичина є одним з найкорисніших продуктів харчування, що містить у собі життєво важливі мікроелементи. Давайте ж скоріше приступимо до приготування цього смачного, ніжного і корисного страви!
Яловичина у вершковому соусі з білими грибами
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 450 г; білі гриби – 300 г; цибуля ріпчаста – 2 шт.; вершкове масло – 90 г; сіль, перець – за смаком; вершки (35%) – 180 мл; зелень кропу – 5 г; оливкова олія – 2 ст. ложки. Приготування Підготовлену до приготування яловичину нарізаємо довгастими шматочками розміром 2 на 4 сантиметри. Притрусивши їх сіллю з перцем, викладаємо м'ясо в сковороду з розтопленим на ній вершковим маслом і обсмажуємо поки не випарується рідина.
Білі гриби, ми попередньо відварюємо в підсоленій воді близько 15 хвилин. Знявши їх шумівкою з води, остуджуємо. Потім нарізавши гриби півкільцями, викладаємо в сковороду до м'яса. Додавши до них оливкову олію, обсмажуємо все до появи золотистих кірочок. Тепер викладаємо сюди нарізаний на півкільця ріпчасту цибулю. Зменшуємо на мінімум газ і смажимо все до м'якості цибулі, не забуваючи помішувати.
В будь-яку ємність наливаємо вершки, додаємо до них дрібно нарізану свіжу зелень кропу, перемішуємо і виливаємо все поверх яловичини з грибами. У режимі слабкого вогню, тушкуємо блюдо 13-15 хвилин.
Їсти рекомендуємо гарячим з будь-яким обраним вами гарніром.
Яловичина, тушкована з грибами в вершково-сметанному соусі
Інгредієнти: вирізка яловичини – 400 г; гриби (печериці) – 280 м; цибуля – 80-100 г; сметана – 120 мл; вершки – 120 мл; перець, сіль – за смаком; масло рослинне – 40 мл; масло вершкове – 60 г; соєвий соус – 3 ч. ложки. Приготування Яловичу вирізку, промиваємо у воді, осушивши серветкою, нарізаємо її кубиками, але не дрібно, так як м'ясо ще буде усмажуватися. Присипаємо нарізані шматочки перцем, сіллю, поливаємо соєвим соусом, перемішуємо і даємо
постояти 15 хвилин. Потім у сковороду наливаємо масло, прожарюємо і обсмажуємо на ньому яловичину, до утворення гарної скоринки.
Жаровню, бажано чавунну, ставимо на плиту, з шматочком вершкового масла. Викладаємо до нього, нарізані на 4-6 часточок печериці, підсолюємо і смажимо їх до повної готовності з утворенням кірочки. Додаємо нарізану кубиками цибулю і теж обсмажуємо, перемішавши з грибами. Після викладаємо сюди, раніше обсмажену яловичину і заливаємо з'єднаними разом вершками зі сметаною. На мінімальному вогні з закритою кришкою, тушкуємо 20 хвилин.
Таке блюдо додасть ніжності і пікантності, будь вашому гарніру!