Інколи так хочеться розслабитися, покликати своїх друзів і пропустити по келиху пива з чимось вприкуску. Ось тільки не треба бігти в магазин за чіпсами та сухариками! Купіть краще свинячі реберця, а ми вам розповімо, як їх посмажити або згасити на сковороді, щоб було смачно. Повірте з такою закускою до пива, вечір буде просто грандіозним: всі залишаться ситими і від душі задоволеними.
Смажені свинячі реберця на сковороді
Інгредієнти: свинячі реберця – 600 г; кетчуп (чилі) – 80 г; майонез – 80 г; сіль – за смаком; рослинне масло – 120 г; будь-яка приправа для м'яса – 15 ч. ложки. Приготування Свинячі, м'ясисті реберця промиваємо під проточною водою, просушуємо і розбираємо невеликими акуратними шматочками. Складаємо ребра в миску, посипаємо їх будь приправою для м'яса, солимо і все перемішуємо. В піалі з'єднуємо в рівних кількостях кетчуп з майонезом і виливаємо їх на реберця. Знову все перемішуємо і прибираємо всі в сторону, десь на півгодини, щоб вони трохи просочилися.
Накаливаем сковороду, з налитим рослинним маслом, поки не піде запашний димок. Свинячі реберця дістаємо по одному, трохи знімаючи з них пальцями суміш кетчупу з майонезом і викладаємо на прогріту сковороду. Обсмажуємо, постійно перевертаючи, не даючи їм пригоріти. Реберця, прийняли золотисто-червонуватий колір, можна вважати готовими.
Приготування таких ароматних і апетитних свинячих реберець, смажених на сковороді відніме у вас годину часу, але доставить величезне задоволення!
Рецепт тушкованих свинячих реберець на сковороді
Інгредієнти: реберця свинячі – 450 г; кефір – 100 мл; соєвий соус – 3-4 ст. ложки; перець, сіль – за смаком; цибуля ріпчаста – 2 шт.; часник – 2 зубки; рослинне масло – 100 мл; біле столове вино – 50 мл; вода – 100 мл Приготування Реберця занурюємо в ємність з водою, ретельно промиваємо і просушуємо кухонним рушником. Нарізаємо невеликими тонкими шматочками, але так щоб на них залишалося що поїсти. Складаємо їх в глибоку чашку, притрушиваем перцем з сіллю, поливаємо соєвим соусом і кефіром, ретельно все перемішуємо чистими руками і ставимо в холод на годину.
Тоненькими півкільцями нарізаємо цибулю, часник пропускаємо через прес і з'єднуємо все в одну тарілку. Пропитавшиеся ребра викладаємо на розігріту з рослинною олією сковороду. Добре підсмажуємо на сильному вогні, але постійно стежимо, щоб не пригоріли і перевертаємо їх. Викладаємо до них цибулю з часником, прикручуємо трохи газ і смажимо до готовності лука. Потім звівши вогонь до мінімуму, поливаємо свинячі реберця білим столовим вином, доливаємо води і, накривши підходящої кришкою, тушкуємо 30-35 хвилин.
Реберця, приготовані за цим рецептом, бажано подавати гарячими і з картопляним гарніром.
Свинячі реберця на сковороді-гриль
Інгредієнти: свинячі реберця – 500-550 г; солоний соєвий соус – 20 мл; перець – за смаком; приправа для шашлику – 3 ч. ложки; гранатовий сік – 20 мл; мед – 2 ст. ложки; оливкова олія – 3-4 ст. ложки. Приготування Чисті, підготовлені до приготування свинячі ребра, нарізаємо не дуже товстими шматочками, щоб їм легше було просмажиться. Викладаємо в глибоку ємність, притрушиваем перцем і приправою для шашлику, тоді м'ясо на реберцях буде ароматніший і дійсно нагадувати смак шашлику. В піалу наливаємо солоний соєвий
соус гранатовий сік, додаємо мед і ретельно все розмішуємо. Отриманим маринадом поливаємо реберця, а для рівномірного розподілу, перемішуємо їх. Відставляємо все для маринування, на три години.
Після закінчення часу, беремо сковороду гриль, трошки поливаємо оливковою олією і ставимо нагріватися на плиту. Викладаємо на неї промариновані свинячі ребра і обсмажуємо з кожного боку за 4-5 хвилин, до утворення на реберцях золотого кольору скоринки, з карамельним відтінком.
Від таких гарних, ароматних і апетитних свинячих реберець, просто неможливо відірватися!