Антрекот – досить складне назва, причому це ні що інше, як шматок м'яса, вирізаний між ребрами і хребтом. Таке блюдо часто можна зустріти в меню ресторанів, але виявляється готувати його зовсім не складно. Як і скільки смажити антрекот з яловичини ви зараз і дізнаєтеся.
Як посмажити антрекот з яловичини на сковороді?
Інгредієнти: антрекот з яловичини – 400-500 г; масло рослинне – 30 мл; перець; сіль. Приготування Яловичину промиваємо, зачищаємо від сухожиль і нарізаємо порційними шматочками товщиною до 20 мм. Акуратно їх відбиваємо. Потім посипаємо їх перцем і сіллю. Тепер на максимально сильному вогні на сковороді нагріваємо масло. Воно повинно бути добре прокалено. Поміщаємо в нього підготовлене відбите м'ясо і смажимо його з двох сторін до апетитної рум'яності. Для цього спочатку смажимо 2 хвилини на сильному вогні. Потім перевертаємо, вогонь зменшуємо до трохи менше середнього і смажимо наш антрекот з яловичини на сковороді ще хвилин 10. Подавати його можна з смаженою картоплею , поливши соком, що виділився в процесі смаження.
Як приготувати антрекот з яловичини – рецепт на сковороді
Інгредієнти: антрекот з яловичини – 500 г; сіль; перець чорний мелений; вино Мадера або Херес – 30 мл; рослинна олія без запаху – 30 мл Приготування М'ясо ріжемо шматочками бажаної величини, злегка відбиваємо, з двох сторін обмазуємо рослинним маслом. Викладаємо його на розпечену поверхню і доводимо до апетитної скоринки спочатку з одного боку. Потім перевертаємо, тільки тепер солимо і перчимо (завдяки такому нехитрому прийому м'ясо вийде соковитіше) і доводимо до рум'яності. Вливаємо вино (також можна використовувати для даних цілей коньяк ), накриваємо сковороду кришкою, тушкуємо наш антрекот ще 2 хвилини і відразу ж, поки він гарячий і дуже смачний, подаємо до столу. Приємного всім апетиту!