Сьогодні ми докладно розповімо вам, в горщику в духовці. Такий спосіб приготування страви робить його неймовірно смачним і ароматним, а додавання м'ясних продуктів або грибів надає страві насиченості і святковості.
Гречка з м'ясом у горщику в духовці - рецепт
Інгредієнти: Розрахунок на три горщика:
свинина або телятина – 650 г; ріпчаста цибуля – 190 г; морква – 190 г; крупа гречана – 300 г; часник – 3 зубчики; листя лавра – 3 шт.; горошини запашного перцю – 6 шт.; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; вода або бульйон ; олія рослинна рафінована. Приготування Перше, що ми зробимо - це підготуємо належним чином м'ясо. Промиваємо його холодною водою, ретельно витираємо від вологи і розрізаємо на шматочки середнього розміру. У сковороду вливаємо трохи рослинного масла, прогріваємо його добряче і підрум'янюємо м'ясні шматочки на сильному жарі з усіх боків, помішуючи. Потім розкладаємо скибочки по горщикам, а на сковороду відправляємо попередньо вимиту, очищену і нарізану кружечками або невеликими часточками моркву. Поки морква обсмажується на сковороді до рум'яного кольору, чистимо, шаткуємо півкільцями ріпчасту цибулю і укладаємо його на м'ясо в горщики. Туди ж відправляємо рум'яну моркву.
Кожен з шарів присмачую за смаком сіллю і меленим чорним перчиком, в кожен горщик кидаємо листочок лавра, по дві горошини запашного перцю, очищеного зубця часнику і вливаємо трохи водички. Тепер розміщуємо прикриті кришками горщики в прогрітий до 210 градусів духовку і готуємо м'ясо з овочами протягом однієї години.
Тим часом перебираємо і промиваємо гречану крупу і по готовності м'яса закладаємо її в кожен горщик по сто грам. Заливаємо вміст киплячою водою або бульйоном, щоб він ледве покривав крупу і, не перемішуючи, прикриваємо кришкою і визначаємо в духовку при тому ж температурному режимі ще на десять хвилин. Після закінчення часу духовку вимикаємо, а горщики залишаємо в ній ще на двадцять хвилин.
За цей час гречка приготується, просочиться ароматами і, безсумнівно, порадує вас насиченим смаком і неймовірним ароматом.
Курка з гречкою і грибами в горщику в духовці - рецепт
Інгредієнти: Розрахунок на три горщика:
куряче м'ясо – 650 г; гриби – 350-400 г; ріпчаста цибуля – 130 г; морква – 130 г; крупа гречана – 210 г; листя лавра (за бажанням) – 3 шт.; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; вода або бульйон; олія рослинна рафінована. Приготування Курячу м'якоть промиваємо, хорошенечко обсушуємо й розрізаємо на шматочки середнього розміру. Присмачую м'ясо сіллю, меленим чорним перцем, приправляємо при бажанні іншими спеціями на свій смак і підрум'янюємо на розпеченій сковорідці з олією до красивої скориночки.
На іншу прогріту з рослинною олією сковороду викладаємо спочатку очищений і нашатковану ріпчасту цибулю, спассеруем його трохи до прозорості, додаємо пропущену через тертці або нарізану соломкою моркву. Обсмажуємо овочі разом кілька хвилин, і додаємо заздалегідь відварені до готовності грибочки. Приправляємо масу за смаком сіллю і меленим перцем. Можна додати інші спеції на свій вибір і смак. Якщо ви використовуєте свіжі печериці, то їх можна
не відварювати, а відразу тушкувати з овочами на сковороді до м'якості, помішуючи.
Змішуємо грибну і курячу основу, поділяємо на три частини, розкладаємо по горщикам і кладемо в кожен за бажанням однієї лаврушке. Гречану крупу перебираємо, промиваємо хорошенечко і заповнюємо нею горщики, поклавши в кожен третини від загальної кількості. Заливаємо вміст прогрітій до кипіння водою або бульйоном, щоб рідина повністю покрила крупу. Додаємо сіль, мелений чорний перець, прикриваємо горщики кришками і визначаємо в прогріту до 185 градусів духовку на тридцять хвилин або до повного випаровування рідини.