Гречана каша з м'ясом, запечена в горщиках – неймовірно ароматне і ситне блюдо. Його по достоїнству оцінять ваші домашні і обов'язково попросять добавки. Пропонуємо вам кілька рецептів гречки з м'ясом у горщику в духовці.
Гречка з куркою в горщику
Інгредієнти: куряче філе – 250 г; часник – 4 зубчики; крупа гречана – 12 ст. ложок; свинина – 250 г; цибулина – 1 шт.; майонез – 50 мл; спеції ; паста томатна – 2 ст. ложки; вода фільтрована – 2 ст.; Приготування Перед тим, як приготувати в горщиках гречку з м'ясом, крупу добре промиваємо і залишаємо в холодній воді відмокати. Не гаючи часу, обполіскуємо м'ясо з філе і ріжемо на дрібні шматочки. У сотейнику розігріваємо масло, викладаємо м'ясо і тушкуємо його у власному соку. Цибулину і часник чистимо і дрібненько шаткуємо. Гриби обробляємо, рубаємо пластинами і додаємо підготовлені овочі в сотейник. Приправляємо спеціями за смаком і тушкуємо до повного випаровування рідини. У пиалку наливаємо холодну воду, додаємо майонез, томатну пасту і спеції за смаком. Гарненько перемішуємо вміст і пробуємо на смак. Тепер беремо горщики, викладаємо спочатку м'ясо з овочами, потім засипаємо гречку і заливаємо все приготованим соусом. Зверху викладаємо шматочок масла, накриваємо кришкою і відправляємо гречку з м'ясом і грибами в горщиках в холодну духовку. Встановлюємо температуру на 180 градусів і залишаємо кашу на 40 хвилин.
Гречка з фаршем в горщику в духовці
Інгредієнти: гречана крупа – 1 склянка; м'ясний фарш – 500 г; цибулина – 1 шт.; вода фільтрована – 3 ст.; спеції; морква – 1 шт. Приготування Овочі чистимо, промиваємо та нарізаємо: цибулину – невеликими кубиками, а моркву – півкільцями. Тепер розігріваємо на сковороді соняшникова масло і пасеруємо овочі до золотистого кольору, а потім перекладаємо в окремий посуд. На сковороді обсмажуємо м'ясний фарш і підсолюємо його за смаком. Гречку перебираємо від сміття, ретельно промиваємо і викладаємо на дно горщиків. Потім розподіляємо фарш і овочеву обжарку. Приправляємо блюдо улюбленими спеціями за смаком і заливаємо окропом. Закрити горщики кришками і ставимо в холодну духовку. Встановлюємо температурний режим приблизно на 180 градусів і запікаємо страву протягом 1 години. Після цього духова шафа вимикаємо, горщики не виймаємо, а тушкуємо гречку з м'ясом ще 20 хвилин.