Вернуться назад Распечатать

Овочі на сковороді-гриль

Овочі на сковороді-гриль
Повернути літо хоча б на свій стіл можна з допомогою сковороди-гриль, яка навіює спогади про готування на багатті. У цьому матеріалі ми розповімо вам про те, як правильно смажити овочі на сковороді-гриль і як готувати їх до приготування.

Овочі на сковороді-гриль – рецепт


Інгредієнти:

  • стручки спаржі - 440 г;

  • червоний цибуля - 95 г;

  • солодкий перець - 130 г;

  • кабачки - 170 г;

  • бальзамічний оцет - 55 мл;

  • оливкова олія - 55 мл;

  • мед - 15 мл;

  • сушений базилік, орегано, чебрець - по 1/2 ч. ложки;

  • зубок часнику - 1 шт.


  • Приготування
    Почніть з підготовки всіх овочів: розділіть цибулю на четвертинки, також поступите і з очищеним від насіння перець, кабачки наріжте впоперек товстими кружечками. Покладіть овочеву суміш у пакет або скляний посуд. З'єднайте інгредієнти, що залишилися разом. Отримана суміш стане нашим маринадом, в якому необхідно буде витримати овочі близько півгодини.
    Перед тим, як приготувати овочі на сковороді гриль, гарненько розжарте посуд. Злийте надлишки маринаду і обережно додайте овочі на розігрітій поверхні. Обсмажуйте всі інгредієнти близько 12-15 хвилин, зрідка перевертаючи для того, щоб отримати виражені смужки на поверхні плодів.

    Як готувати овочі на сковороді-гриль по-азійськи?


    Інгредієнти:

  • паста місо - 35 г;

  • вода - 15 мл;

  • соєвий соус - 15 мл;

  • оливкова олія - 35 мл;

  • кабачки - 480 м;

  • баклажани - 170 г;

  • солодкий перець - 80 г;

  • червоний цибуля - 80 г;

  • жменя листя м'яти;

  • лайм - 1 шт.


  • Приготування
    Розведіть пасту місо у суміші води і соєвого соусу. Отриманим маринадом натріть довільно нарізані овочі. Збризніть все соком лайма і змішайте з рубаними м'ятними листочками. Приступати до обжарке можна відразу ж, попередньо добре розігрів саму сковороду з олією. Приготування займе від 6 до 8 хвилин в залежності від товщини шматочків.

    Як смажити овочі на сковороді-гриль?


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 230 мл;

  • часникові зубки - 4 шт.;
  • Овочі на сковороді-гриль

  • сушений орегано, розмарин, чебрець, петрушка - по 1 ч. ложці;

  • цедра 1 лимона;

  • кабачок - 860 р;

  • солодкий перець - 490 г;

  • солодкий цибуля - 90 г;

  • баклажани - 210 г;

  • печериці - 220 р.


  • Приготування
    Пюрируйте часникові зубки з травами і цедрою. Розведіть суміш оливковою олією. Довільно нарізує овочі, залиште їх в маринаді приблизно на 3 години, після чого обсмажуйте їх порціями, по 10-12 хвилин, зрідка перевертаючи.