Повернути літо хоча б на свій стіл можна з допомогою сковороди-гриль, яка навіює спогади про готування на багатті. У цьому матеріалі ми розповімо вам про те, як правильно смажити овочі на сковороді-гриль і як готувати їх до приготування.
Овочі на сковороді-гриль – рецепт
Інгредієнти: стручки спаржі - 440 г; червоний цибуля - 95 г; солодкий перець - 130 г; кабачки - 170 г; бальзамічний оцет - 55 мл; оливкова олія - 55 мл; мед - 15 мл; сушений базилік, орегано, чебрець - по 1/2 ч. ложки; зубок часнику - 1 шт. Приготування Почніть з підготовки всіх овочів: розділіть цибулю на четвертинки, також поступите і з очищеним від насіння перець, кабачки наріжте впоперек товстими кружечками. Покладіть овочеву суміш у пакет або скляний посуд. З'єднайте інгредієнти, що залишилися разом. Отримана суміш стане нашим маринадом, в якому необхідно буде витримати овочі близько півгодини.
Перед тим, як приготувати овочі на сковороді гриль, гарненько розжарте посуд. Злийте надлишки маринаду і обережно додайте овочі на розігрітій поверхні. Обсмажуйте всі інгредієнти близько 12-15 хвилин, зрідка перевертаючи для того, щоб отримати виражені смужки на поверхні плодів.
Як готувати овочі на сковороді-гриль по-азійськи?
Інгредієнти: паста місо - 35 г; вода - 15 мл; соєвий соус - 15 мл; оливкова олія - 35 мл; кабачки - 480 м; баклажани - 170 г; солодкий перець - 80 г; червоний цибуля - 80 г; жменя листя м'яти; лайм - 1 шт. Приготування Розведіть пасту місо у суміші води і соєвого соусу. Отриманим маринадом натріть довільно нарізані овочі. Збризніть все соком лайма і змішайте з рубаними м'ятними листочками. Приступати до обжарке можна відразу ж, попередньо добре розігрів саму сковороду з олією. Приготування займе від 6 до 8 хвилин в залежності від товщини шматочків.
Як смажити овочі на сковороді-гриль?
Інгредієнти: оливкова олія - 230 мл; часникові зубки - 4 шт.; сушений орегано, розмарин, чебрець, петрушка - по 1 ч. ложці; цедра 1 лимона; кабачок - 860 р; солодкий перець - 490 г; солодкий цибуля - 90 г; баклажани - 210 г; печериці - 220 р. Приготування Пюрируйте часникові зубки з травами і цедрою. Розведіть суміш оливковою олією. Довільно нарізує овочі, залиште їх в маринаді приблизно на 3 години, після чого обсмажуйте їх порціями, по 10-12 хвилин, зрідка перевертаючи.