Смажені кабачки з часником і майонезом – прекрасне блюдо, яке стане пікантною закускою до основної страви. Приготувати їх досить легко, і вони сподобаються абсолютно всім.
Рецепт смажених кабачків з часником і майонезом
Інгредієнти: кабачок – 1 шт.; спеції – за смаком; борошно – 05 склянки; вода фільтрована – 2 ст. ложки; яйце – 2 шт.; часник – 3 зубчики; олія рослинна; майонез – 3 ст. ложки. Приготування Перед тим, як посмажити кабачок з часником і майонезом, овоч промиваємо, нарізаємо кільцями і посипаємо сіллю. Через півгодини обережно зливаємо сік, що виділився, і обсушуємо кружечки кабачка на паперовому рушнику. Далі обсипаємо їх з усіх сторін борошном і обсмажуємо з двох сторін на рослинній маслечко. Не гаючи часу, змішуємо в пиалке майонез з подрібненим часником. Готові кабачки промаківающімі акуратно паперовою серветкою, а потім перекладаємо на плоску тарілку і промазуємо часниковим соусом.
Кабачки в клярі з часником і майонезом
Інгредієнти: кабачок – 2 шт.; олія – для смаження. Для кляру:
яйце – 2 шт.; сіль; молоко – 250 мл; борошно – 6 ст. ложок. Для соусу:
майонез пісний – 2 ст. ложки; часник – 2 ст. ложки. Приготування Кабачки промиваємо і шаткуємо тонкими кільцями. Потім акуратно вирізаємо середину з насінням. У миску розбиваємо яйця, підсолюємо і добре збиваємо міксером. Далі вливаємо молоко, додаємо борошно і вимішуємо до зникнення грудочок. Тепер кожне колечко занурюємо в кляр і обережно викладаємо на розігріту сковорідку. Обсмажуємо кабачки в маслечко з обох боків до появи рум'яної скоринки, а потім витираємо паперовою серветкою, щоб позбутися від надлишків жиру.
Тепер робимо соус: майонез перемішуємо з подрібненим часником. Викладаємо кабачки в клярі на красиву тарілку і поливаємо часниковою сумішшю.
Кабачок з майонезом, помідорами і часником на сковороді
Інгредієнти: кабачок – 1 шт.; помідори – 2 шт.; спеції; борошно – 3 ст. ложки; олія рослинна. Для соусу:
майонез – 2 ст. ложки; часник – 2 зубчики; спеції. Приготування Для приготування кабачків з часником і майонезом, готуємо спочатку всі продукти. Овочі ретельно промиваємо, чистимо й нарізаємо: кабачок і помідори – кружечками. Потім кабачки підсолюємо і відставляємо в сторону. Далі готуємо соус: майонез з'єднуємо з подрібненим часником і спеціями. Тепер паніруємо кабачки в борошні й обсмажуємо в масло на сковороді до золотистої скоринки. Викладаємо їх на плоску тарілку, промазуємо соусом і накриваємо кружальцями помідорів.