Закуска з сиру з часником і майонезом за нашими рецептами згодиться в якості бюджетного страви на святковому столі або як повсякденний снек для тих випадків, коли необхідність швидко перекусити пересилює бажання витрачати час на приготування чого-небудь вигадливого.
Морква з сиром, часником і майонезом
Бутерброди з морквою і сиром можна подавати холодними, але якщо ви маєте часом, то поставте їх у духовку буквально на хвилину, щоб сир встиг розплавитися, а часниковий аромат наповнив всю кухню.
Інгредієнти: морква - 620 г; м'який сир - 160 г; твердий сир - 180 г; часникові зубки - 3 шт.; майонез - 235 мл Приготування Очистивши морква, відваріть її протягом 12-14 хвилин. Злегка охолодивши, натріть її. Змішайте майонез з пюрированными зубчиками часнику, а потім додайте дрібно натертий м'який і твердий сир. Отриману суміш з'єднайте з морквою і викладіть на шматочки хліба.
За аналогією готується і буряк з часником, майонезом і сиром: спершу коренеплід відварюється, а потім з'єднується з сирами і соусом в аналогічних пропорціях.
Плавлений сир з часником і майонезом – рецепт
Для приготування закуски за цим рецептом можна використовувати як звичайний плавлений сир, так і злегка підкопчений, що продається у формі ковбаски. У випадку з останнім майонезу необхідно буде додати більше, так як копчений сир суховатий.
Інгредієнти: плавлений сир - 175 г; часникові зубки - 3 шт.; пір'я зеленої цибулі - 2 шт.; майонез - 45 р. Приготування Дрібно натріть плавлений сир і змішайте його з пропущеними через прес зубчиками часнику. Додайте до сирної суміші подрібнену зелену цибулю і майонез. Ретельно перемішавши всі компоненти, охолодіть закуску перед намазуванням на хліб.
Закуска з сиру з часником і майонезом
Трохи більш вишукана версія закуски готується на основі солонуватого сиру фета, в суміші з крем-сиром і сушеними травами. Подавати таку закуску краще на тостах з багета компанії солінь.
Інгредієнти: фета - 135 г; крем-сир - 120 г; майонез - 65 г; часникові зубки - 3 шт.; сушений базилік, орегано, чебрець, кріп - по 1/3 ч. ложки. Приготування За допомогою блендера збийте разом фету, крем-сир і майонез. Пюрируйте часникові зубки і додайте їх до сирної суміші. Слідом відправте сушені трави і ретельно перемішайте. Охолодіть сирну закуску перед подачею і намазуйте лише на остиглі тости, інакше сир буде кислить.