Для святкового столу необхідні всілякі закуски. Дуже гарні різні канапе, кошики з начинкою. Сьогодні ми розглянемо, як зробити і спекти тарталетки з листкового тіста.
Тарталетки з листкового тіста своїми руками
Інгредієнти: борошно — 530 г; маргарин — 220 г; яйця — 2 шт.; сіль; кислота лимонна — 4-5 крупинок; вода — 230 мл Приготування Вливаємо в ємність холодну воду. Вводимо лимонну кислоту, розбиваємо яйця. Всипаючи порційно 90% борошна, робимо тісто. Місити треба хвилин 15. Після чого даємо тісту постояти для набухання білків 30 хвилин. Маргарин розминаємо з залишилася борошном, формуем прямокутник.
Розкачуємо тісто у вигляді прямокутника, поміщаємо в середину маргаринову заготівлю, закриваємо як конверт, розгортаємо знову, складаємо і відправляємо в морозильну камеру. Після дворазового повторення цієї процедури розкачуємо тісто товщиною 1 см і ділимо на квадрати. Ножем акуратно вирізаємо в середині квадрат меншою форми, але не доходячи до низу тесту. Викладаємо тісто на деко — і в духовку. Після появи скоринки дістаємо і виймаємо маленькі квадрати з великих — це будуть кришечки. Начиняємо тарталетки і прикриваємо кришечками.
Тарталетки з листкового тіста з начинкою
Інгредієнти: тісто листкове — 200 г; цукор коричневий — 2 ст. ложки; борошно; гарбуз — 120 г; родзинки — 1 ст. ложка. Приготування Гарбуз подрібнюємо до дрібних кубиків. Посипаємо коричневим цукром і промитим ізюмом. Перемішуємо. Робимо з тіста кружечки, вирізаючи їх склянкою на посипаному борошном столі. Кладемо їх в силіконові форми. Робимо пару проколів виделкою. Всипаємо гарбузову начинку. Випікаємо хвилин 12-15.
Тарталетки з готового листкового тіста
Інгредієнти: листкове тісто — 2 пласта; яйця — 1 шт.; борошно. Приготування Листкове тісто в готовому вигляді зберігається в морозильній камері. Дістаємо його з холоду, ділимо на пластини і розкладаємо по подпыленному борошном столу. Через 30 хвилин тісто досягне потрібної м'якості.
Розкачуємо його і ділимо на квадрати. З половиною квадратів робимо наступним чином: вирізаємо з них квадрати меншого розміру. Таким чином ми отримаємо обідки і невеликі квадрати. Промазуємо яйцем великі квадрати і укладаємо на них обідки — так у нас з'являться не плоскі шматочки тесту, а тарталетки, куди поміститься начинка. Змащуємо яйцем обідки і маленькі квадрати. Випікаємо. Наповнюємо великі квадрати начинкою і
прикриваємо маленькими.
Тарталетки з листкового тіста у формочках
Інгредієнти:
листкове тісто — 3 аркуша; борошно. Приготування Розкачуємо кожну пластину і вирізаємо квадрати звичайним ножем або ж з фігурним лезом. Виделкою робимо пару проколів на кожному шматочку тесту. Укладаємо квадрати в формочки і тримаємо в духовці до 15 хвилин.