Незважаючи на те, готуєте ви тарталетки самостійно або купуєте в магазині, використовуєте основу з листкового або пісочного тесту, начинка для закуски залишається ключовим її компонентом. У цьому матеріалі ми запропонуємо вам відразу кілька варіантів приготування тарталеток з різноманітними наповнювачами.
Солодка начинка для тарталеток
Пісочна основа, варене згущене молоко і шоколад – ідеальна десертна начинка, знайома кожному ще з дитинства. Ми постараємося модернізувати звичне поєднання крапелькою вершкового лікеру, який зробить наповнювач ароматніше. Якщо ж ви не знаєте чим начинити тарталетки для дітей, то змінюйте цей рецепт, виключивши алкоголь і замінивши його насінням ванільного стручка, наприклад.
Інгредієнти: тарталетки з пісочного тіста - 12 шт.; згущене молоко - 250 г; шоколад - 155 г; вершки - 190 мл; лікер «Бейліз» - 95 мл; дрібна сіль. Приготування В якості наповнення ви можете вибрати будь-який шоколад виходячи з власних смакових переваг: чорний шоколад додасть тонку гірчинку, а молочний – стане справжнім подарунком для ласунів.
Розламайте вибраний шоколад і розмістіть його на водяній бані. Влийте вершки, додайте лікер і дочекайтеся, коли суміш розплавиться і придбає кремову консистенцію. Протягом усього приготування шоколад неодмінно слід перемішувати.
Розкладіть невеликі порції згущеного молока (можна замінити його карамеллю) за тарталеткам, а зверху влийте шоколад. При бажанні, тарталетки можна ледь посолити зверху, щоб створити приємний смаковий контраст.
Тарталетки з сирною начинкою
Розібравшись з рецептом солодких варіантів закуски, переходимо до солоним. Основу цього становить суміш із звичайного сиру, який, при можливості, можна замінити рікоттою.
Інгредієнти: готові тарталетки; томати - 440 г; часниковий зубок - 1 шт.; тертий пармезан - 15 г; зелень базиліка - 2-3 гілочки; оливкова олія - 15 мл; бальзамічний оцет - 25 мл; сир - 135 р. Приготування Щедро посоліть часниковий зубок великими кристалами морської солі і розітріть в пасту. Додати часникову пасту до сиру і збийте все разом. Однорідну масу розподіліть по тарталеткам. Розділіть томати на невеликі кубики і з'єднайте з рубаною зеленню базиліка. Заправте томатний салат олією і оцтом, приправити сіллю і викладіть поверх сирної основи.
Начинка з сиром для тарталеток на святковий стіл
Сирні наповнювачі для тарталеток завжди користуються найбільшою популярністю, але ці тарталетки гарантовано зметуть першими. В якості наповнювача тут використовується суміш з двох видів сирів: козячого та крем-сиру, але в разі необхідності замінити перший можна будь-яким м'яким сиром за смаком.
Інгредієнти: козячий сир - 115 г; крем-сир - 75 г; гілочки чебрецю - 6 шт.; гілочка розмарину - 1 шт.; листя базиліка - 5-6 шт.; тарталетки з листкового тіста . Приготування Приготуйте сирну суміш, дрібно натерти козячий сир і змішавши його з крем-сиром. Спробуйте масу і додайте сіль, якщо в цьому є необхідність. Зніміть листя розмарину і чебрецю з гілочок і порубаєте. За аналогією поступите і з базиліком. Суміш з трав з'єднайте з сирною основою і розподіліть по тарталеткам. Поставте тарталетки під гриль і дочекайтеся, коли начинка розплавиться.
Начинка для готових тарталеток може бути і більш яскравою, наприклад, козячий сир у її складі можна замінити сиром з цвіллю, а для тих, хто не готовий до подібних смаковими рішенням, досить урізноманітнити суміш улюбленими пряними і гострими сирами, додати трави, спеції і часник за смаком.