Канапе – відмінний варіант закуски для святкового столу. Особливо він добре підходить для фуршетів. Канапе можуть бути самими різними – і м'ясними і овочевими і фруктовими, і асорті. У цій статті вас чекають прості, але в той же час дуже цікаві рецепти канапе. Зробивши такі закуски, ви чудово прикрасите свій святковий стіл, і гості будуть приємно здивовані.
Рецепт канапе на святковий стіл з сьомгою
Інгредієнти: крекер солоний – 12 шт.; слабосолона сьомга – 120 г; сир Філадельфія – 100 г; огірок свіжий – 2 шт.; чорна ікра – 30 г; зелень кропу – 20 р. Приготування На солоний крекер наносимо м'який сир Філадельфія. Розміщуємо зверху 3 скибочки огірка. Слабосолону сьомгу нарізаємо пластинками, звертаємо рулетиком і укладаємо зверху на огірок. Зверху кладемо трохи чорної ікри і прикрашаємо зеленню кропу.
Канапе на святковий стіл – рецепт
Інгредієнти: куряча грудка середнього розміру - 1 шт.; багет французький – 1 шт.; огірок длинноплодный – 1 шт.; густа сметана – 4 ст. ложки; зелень петрушки – півпучка; сіль. Приготування Курячу грудку відокремлюємо від кісточок, а шкірку не знімаємо, залишаємо її. Кладемо її в невелику каструльку, заливаємо водою, щоб вона тільки була покрита нею, і варимо близько 20 хвилин після закипання. При цьому воду підсолюємо за смаком. За бажанням для додання м'ясу додаткового аромату в бульйон можна покласти шматочки моркви, цибулі або селери. Поки куряча грудка вариться, багет нарізами на 12 шматочків і злегка підсушує їх в духовці. Зелень петрушки дрібненько рубаємо, змішуємо зі сметаною і підсолюємо. Огірок ріжемо на 24 скибочки. Курячу грудку остуджуємо прямо в бульйоні і тільки потім знімаємо шкірку. М'ясо нарізаємо впоперек волокон на 12 шматочків. Тепер вже приступаємо безпосередньо до збору канапе: на кожну скибочку підсушеного багета наносимо трохи сметани з зеленню, кладемо шматочок огірка, курячу грудку і зверху наносимо ще трохи соусу. Потім знову кладемо огірок. Все це акуратненько скріплюємо шпажками.
Рецепт канапе з оливками
Інгредієнти: хліб житній – 3 скибочки; слабосолона червона риба – 60 г; маслини – 6 шт.; м'який сир– 50 г; огірок – 1 шт. Приготування З скибочок житнього хліба за допомогою спеціальних металевих формочок вирізаємо різні фігурки. Нам їх потрібно 6 штук. Огірок нарізаємо на 12 скибочок. Нарізаємо шматочками червону рибу. Шматочки повинні бути приблизно рівними шматочками огірка. Тепер на хліб носимо м'який сир, зверху кладемо шматочок огірка, рибу, знову шматочок огірка і зверху поміщаємо маслину. Все це скріплюємо за допомогою шпажки.
Рецепти канапе для дітей
Інгредієнти: сирний крекер – 12 шт.; сметана – 2 ст. ложки; сир – 250 г; редис червоний – 5 шт.; сіль. Приготування Сир перетираємо з сіллю і сметаною. Редис подрібнюємо за допомогою великої терки. Додаємо його в сир і перемішуємо. Викладаємо отриману масу на крекери.
Фруктові рецепти канапе
Інгредієнти: банани – 2 шт.; виноград – 500 г; ківі – 4 шт.; груші – 2 шт.; персики – 3 шт. Приготування Фрукти спочатку ретельно миємо й обсушуємо. У грушах видаляємо серцевину, персиках – кісточку. Ріжемо їх кубиками розміром приблизно 2 на 2 див. банани і ківі також нарізаємо шматочками приблизно такої ж величини. Виноград краще використовувати без кісточок. Тепер на шпажку нанизуємо фрукти, чергуючи їх на свій розсуд.
Рецепт фруктового канапе «Фігурне»
Інгредієнти: м'якоть кавуна; виноград; диня; авокадо; чорна смородина велика; малина. Приготування Для приготування таких канапе нам будуть потрібні спеціальні фігурні формочки. З їх допомогою з м'якоті кавуна, дині, авокадо, а можна і яблука і груші можна зробити різні фігурки. Для цього фрукт нарізаємо часточками бажаної товщини, приблизно до 15 см і формочкою видавлюємо фігурку. На шпажку ягоди і фрукти у вигляді різних фігурок нанизуємо в бажаній послідовності. Такий рецепт канапе відмінно підійде для дитячого дня народження.