Тарталетки являють собою маленькі корзиночки, приготовлені з тіста і наповнені різними начинками – рибними, м'ясними, грибними і навіть фруктовими. Така закуска стане справжньою прикрасою будь-якого столу. Ми розповімо вам, що можна покласти в тарталетки в якості начинки.
Рецепт тарталеток з начинкою на святковий стіл
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 1 ст.; яйце – 2 шт.; масло вершкове – 150 г; вершки – 2 ст. ложки; сіль – щіпка. Для начинки:
гострий сир – 150 г; яйце – 2 шт.; сир – 150 г; манна крупа – 05 ст. ложки. Приготування Для початку замішуємо тісто: жовтки розтираємо з сиром і сиром, додаємо манну крупу і вводимо добре збиті білки. Акуратненько все перемішуємо і підсолюємо за смаком. Для тіста збиваємо яйце з вершками, додаємо вершкове масло і додаємо борошно. Підсолюємо за смаком і розкачуємо тісто в пласт. Потім вирізаємо склянкою кружечки, викладаємо у форми і наповнюємо сирною масою. Відправляємо тарталетки з начинкою в духовку і запікаємо до утворення золотистої скоринки.
Начинка для тарталеток з грибами
Інгредієнти: тарталетки готові з листкового тіста – 10 шт.; консервований тунець – 400 г; цибулина – 1 шт.; масло рослинне – 1 ст. ложка; печериці – 130 г; вершки – 05 ст.; крохмаль; спеції; лимон – 05 шт.; свіжа петрушка. Приготування Листкові готові тарталетки розігріваємо в духовій шафі на сухому листі. У гарячі заготовки викладаємо приготовану начинку. Для цього тунець викладаємо в друшляк і залишаємо на деякий час, щоб скло масло. На рослинному маслечко пасеруємо подрібнену цибулю, а потім додаємо нарізані пластинами гриби. Обсмажуємо все разом 5 хвилин, і вливаємо вершки. Доводимо суміш до кипіння і всипаємо для густоти крохмаль. Рибу шаткуємо великими шматочками, викладаємо в соус і знову трохи прогріваємо. Готову розкладаємо начинку в тарталетки, прикрашаємо зеленню і виставляємо на стіл.
Рецепт тарталеток з курячої начинкою
Інгредієнти: куряче філе – 400 г; спаржа консервована – 200 г; масло вершкове – 1 ст. ложка; біле вино – 30 мл; крохмаль – 1 ст. ложка; лимонний сік; зелений горошок – 200 г; молоко – 4 ст. ложки; гострий соус – по смаку. Приготування Відварюємо куряче м'ясо, остуджуємо і ріжемо кубиками невеликих розмірів. На сковороді тушкуємо зелений горошок і додаємо до нього біле вино. Потім кидаємо консервовану спаржу з розсолом і перемішуємо. Додаємо крохмаль, розведений водою, і доливаємо молоко, лимонний сік і гострий соус. Приправляємо спеціями за смаком, викладаємо курячі шматочки і гарненько перемішуємо. Готову начинку розкладаємо по тарталеткам і подаємо до столу.
Солодка начинка для тарталеток
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 250 г; масло вершкове – 100 г; цукор – 50 г; ванілін; яєчний жовток – 1 шт.; сметана – 1 ст. ложка. Для начинки:
йогурт вершковий – 400 мл; лимонна цедра – за смаком; лікер яєчний – 20 мл; цукор – 50 г; желатин – 6 пластин; полуниця – 300 г; мигдальні пелюстки – 50 г; червоне желе – 05 пакетика. Приготування З борошна, вершкового масла, цукру, ваніліну, жовтка і сметани, замішуємо пісочне тісто і прибираємо його на 2 години в холодильник. Потім розподіляємо його по формах, змазаним маслом, і випікаємо 20 хвилин. Йогурт збиваємо з цукром, додаємо терту лимонну цедру, цукор, ванілін і лікер. Потім вводимо розпущений желатин і викладаємо крем в тарталетки. Ягоди промиваємо, прикрашаємо десерт і поливаємо зверху приготованим желе. Прикрашаємо тарталетки з начинкою для дітей мигдалевими пелюстками.