Бажаєте поласувати оригінальною і незвичайною закускою? Тоді вам напевно сподобається смажений сир в паніровці, а як його приготувати читайте нижче в наших рецептах.
Рецепт смаженого адигейського сиру в паніровці
Інгредієнти: сир адигейський – 350 г; яйця – 1-2 шт.; пшенична борошно – 30 р; сухарі панірувальні – 90 г; паприка солодка, мелена – 5 г; сухі прованські трави – 5 г; кунжутне насіння – 25 г; свіжа зелень на свій вибір (за бажанням) – за смаком; чорний мелений перець – за смаком; сіль – за смаком; рослинне масло. Приготування Адигейський сир розрізаємо на скибочки товщиною приблизно п'ять міліметрів, кожен раз зволожуючи ніж. Яйце збиваємо за допомогою віночка або вилки до однорідності, додаємо дрібку солі, за бажанням дрібно нарізану свіжу зелень і перемішуємо. В окремій мисочці змішуємо панірувальні сухарі, борошно, кунжутне насіння, додаємо прованські трави, мелену солодку паприку і чорний перець.
Кожен сирний шматочок вмочуємо спочатку в яєчну масу, а потім паніруємо грунтовно зі всіх сторін в приготовленої пряної сухої суміші. Тут же розміщуємо сир в паніровці на заздалегідь прогрітій сковороді і даємо підрум'янитися з двох сторін до красивої золотистої скоринки.
Аналогічним чином можна також приготувати в паніровці смажений сир сулугуні.
Як приготувати смажену плавлений сир в паніровці?
Інгредієнти: сир ковбасний – 350 г; яйця – 1-2 шт.; пшеничне борошно – 75 г; сухарі панірувальні – 110 г; мак – 40-50 г; сіль – за смаком; рослинне масло. Приготування Сир добре охолоджуємо в холодильнику і ріжемо на кружечки товщиною приблизно сім міліметрів. Потім в миску насипаємо панірувальні сухарі, мак і перемішуємо. В іншій мисочці збиваємо до однорідності яйця з сіллю, а в третю насипаємо борошно пшеничне.
Кожне кружальце сиру мачає в борошні, потім занурюємо в яєчну масу і паніруємо гарненько в сухарях з маком. Тут же визначаємо запаніровані сирні скибочки в прогріте на сковороді рослинне масло і після підрум'янення їх з двох сторін витягуємо на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру.
Смажений сир в паніровці по-чеськи
Інгредієнти: сир – 400 г; яйця – 2 шт.; сухарі панірувальні – 200 г; рослинне масло. Приготування Для приготування смаженого сиру по-чеськи, розрізаємо сир на скибки товщиною від одного до півтора сантиметрів, потім спочатку у збитих до однорідності яйцях і грунтовно паніруємо в сухарях. Розміщуємо сирні шматки в хорошенечко прогрітому на сковороді олії і підрум'янюємо на самому сильному вогні приблизно по тридцять-сорок секунд з кожної сторони.