Вернуться назад Распечатать

Яке вино краще для глінтвейну?

Яке вино краще для глінтвейну?
Простори інтернету повні множини варіантів приготування глінтвейну, які розрізняються, як правило, набором прянощів і додаткових фруктових компонентів, але незмінною основою кожного з них є вино. Незважаючи на те, що цей напій має широкий асортимент, мало хто з авторів рецептів зупиняється на рекомендаціях щодо правильного вибору вина для глінтвейну. А адже це дуже важливий момент в приготуванні цього чудового напою, і нехтувати деякими простими правилами при виборі його основного компонента зовсім не варто.
Так яке ж вино найкраще підходить для глінтвейну: сухе або напівсолодке, червоне або біле, витримане або молоде? Про все це ми сьогодні розповімо нижче в нашому матеріалі.
Для глінтвейну можна успішно використовувати як червоне, так і біле вино. Все залежить від ситуації, ваших смакових уподобань і, звичайно ж, рецептури. Краще якщо це буде молоде сухе або напівсухе вино, в крайньому випадку, напівсолодке дуже хорошої якості. Десертні ж і солодкі вина для приготування глінтвейну бажано не використовувати. Навіть при достатній кількості прянощів напій буде віддавати алкоголем і його смак буде далекий від того, яким повинен бути справжній глінтвейн.
Тепер ви знаєте, яке вино потрібно для глінтвейну, залишилося тільки приготувати цей приголомшливий напій, скориставшись запропонованими нижче рецептами.

Класичний рецепт глінтвейну з червоного вина


Інгредієнти:

  • червоне вино – 750 мл;

  • вода очищена – 75 мл;

  • яблука або апельсини – 100 г;

  • бутони гвоздики – 4-5 шт.;

  • мелений мускатний горіх – щіпка;

  • мелений імбир – 5-10 м;

  • кориця – 1 паличка;

  • мед квітковий або цукровий пісок – 30 г або по смаку.


  • Приготування
    Очищену воду ставимо на вогонь, кидаємо бутони гвоздики, паличку кориці, мелений мускатний горіх, імбир, прогріваємо масу до кипіння, знімаємо з вогню і настоюйте під кришкою десять хвилин. Потім пропускаємо відвар через дрібне ситечко, змішуємо з вином, додаємо за смаком цукровий пісок або мед, часточки апельсина або яблук і прогріваємо на середньому вогні, помішуючи, до температури не більше сімдесяти градусів. Не допускаємо закипання суміші, інакше смак готового напою буде безнадійно зіпсований.
    Прикриваємо глінтвейн кришкою, даємо постояти десять-п'ятнадцять хвилин, і можемо подавати, розлив по келихах або керамічним гурткам, добре утримує тепло.

    Глінтвейн з білого вина з медом


    Інгредієнти:

  • вино біле – 750 мл;

  • вода фільтрована – 75 мл;

  • яблука – 100 г;
  • Яке вино краще для глінтвейну?

  • апельсини – 200 г;

  • бутони гвоздики – 1-2 шт.;

  • кориця – 1 паличка;

  • мед – 75 г або по смаку.


  • Приготування
    Сік одного апельсина змішуємо з водою і білим вином, додаємо мед, гвоздику, корицю, часточки яблук і прогріваємо до температури сімдесят градусів. Даємо напою настоятися під кришкою протягом десяти хвилин, а потім пропускаємо глінтвейн через ситечко, розливаємо по склянках або чашках і насолоджуємося.