Останнім часом господині часто готують заливні пироги, а все тому, що це дуже простий варіант випічки. Досить підібрати начинку, розмістити її у формі, залити тестом рідкої консистенції і відправити в духову шафу. Таким чином можна зробити як солодкі пироги, мафіни , так і солоні.
Тісто для заливного пирога
Інгредієнти: масло вершкове — 135-160 г; сметана — 380-400 мл; цукор — 2 ч. ложки; йодована сіль; розпушувач — 1 ч. ложка; борошно — 265-280 г; яйця — 2 шт. Приготування Масло поміщаємо в піалу і розтоплюємо на водяній бані або ж більш простим способом — в мікрохвильовій печі. Поки воно тепле, додаємо сіль і цукор. З'єднуємо ці продукти зі сметаною. Яйцям надаємо невелику пишність віночком і вводимо в олійно-сметанную суміш. Для об'ємності тіста додаємо розпушувач. Завершуємо приготування порційних додаванням борошна і перемішуванням.
Заливне тісто на кефірі
Інгредієнти: кефір — 1 склянка; масло вершкове — 70-80 г; розпушувач — 1 ч. ложка; морська сіль; яйця — 3 шт.; борошно — 150-170 р. Приготування Змішуємо кефір зі злегка збитими яйцями. Солимо. Вливаємо розтоплене масло, висипаємо розпушувач. Порційно додаючи борошно, робимо рідке тісто. Таке тісто підійде для заливки солоної начинки.
Заливне тісто для піци
Інгредієнти: майонез — 125 мл; сметана — 125 мл; сир — 80 г; яйця — 2 шт.; сіль морська; сода — 1 ч. ложка; борошно — 120-130 р. Приготування У миску покласти майонез, сметану, яйця. Віночком доводимо їх до однорідності. Вмішуємо тертий сир. Всипаємо сухі продукти — спочатку соду, сіль, потім борошно, далі заводимо негусте тісто.
Гарне холодець тісто
Інгредієнти: масло вершкове — 95-100 г; сметана — 120-150 мл; борошно — 240-250 г; сир — 80 г; яйця — 2 шт.; цукор — 75 г; картопляний крохмаль — 35-50 г; сода — щіпка. Приготування Сир змішуємо з розм'якшеним маслом і сметаною. Додаємо яйця. Віночком надаємо масі однорідність. Подслащиваем і вводимо розпушувач. Всипаємо по черзі крохмаль і борошно. Замішуємо рідке тісто.
Рецепт холодцю тесту
Інгредієнти: йогурт з будь-яким присмаком — 180 мл; кисляк — 90-100 мл; сода — 1 ч. ложка; кленовий сироп — 80 мл; кориця; яйця — 3 шт.; вівсяна і пшенична борошно — по 100 р. Приготування З'єднуємо рідкі продукти — йогурт і сметану. Віночком збиваємо з кленовим сиропом, корицею, содою. Додаємо яйця, доведені до двократного збільшення обсягу. Знову скористаємося вінчиком для створення однорідної маси. Всипаючи обидва види борошна, робимо тісто.