Універсальні сирні десерти завоювали загальну любов не тільки із-за легкості в приготуванні, але й через те, що більшу частину з них можна перетворити з повноцінних калорійних ласощів, дієтичні десерти просто замінивши цукор медом, додавши нежирного сиру і прибравши жовтки з яєць. Всі нижченаведені рецепти ви також зможете адаптувати відповідно до своєї дієти, оскільки далі мова піде про те, як приготувати сирну запіканку в домашніх умовах.
Як приготувати пишну сирну запіканку в духовці?
Секрет повітряної і легкої сирної запіканки криється не тільки в правильно обраному сирі (він повинен бути м'яким, гладким і однорідним), але і в додаванні збитих в піну яєчних білків, які надають десерту обсяг.
Інгредієнти: сир - 340 г; цукровий пісок - 115 г; яйця - 3 шт.; щіпка ваніліну. Приготування Якщо у вас в розпорядженні є блендер, то закиньте в чашу всі інгредієнти, крім білків, збийте, поки суміш не стане однорідною, в іншому випадку можна проробити те ж саме вручну або міксером. Коли сирна суміш стане однорідною, прийміть за білки. З допомогою віночка їх необхідно буде перетворити в круту піну, а потім додати отриману піну до сиру порціями, обережно розмішуючи. Коли білки буду додані, обережно розподілити сирну масу за формою і поставте все в розігріту до 180 градусів духовку на годину.
Як правильно приготувати сирну запіканку-чізкейк?
Ми звикли вважати чізкейк американізованим аналогом нашої сирної запіканки, виключаючи з уваги те, що він готується на основі крем-сиру і запікається з коржем з крихти печива. Ця сирна запіканка стане черговою варіацією американського десерту, але без хрусткою основи з печива.
Інгредієнти: крем-сир - 490 г; сир - 680 г; сметана - 320 г; цукровий пісок - 215 г; вершкове масло - 55 г; борошно - 35 г; крохмаль - 35 г; яйця - 4 шт. Приготування Помістіть перші сім інгредієнтів в глибоку миску і збийте разом. До отриманої маси додайте чотири яєчних жовтка, повторіть збивання. Перетворіть відокремлені білки в круту піну і почніть закладати її до запіканці порціями, так десерт буде легшим. Перелийте суміш у форму для запіканки і додайте останню в розігрітій до 165 градусів духовці на півтори години або поки зверху запіканка не підсохне і не схопиться в центрі. Перш ніж вийняти з форми запіканка повинна охолонути не менше 10 хвилин.
Якщо ви не знаєте, як смачно приготувати сирну запіканку в мультиварці, то повторіть цей рецепт, попередньо промазав чашу, а потім виставивши режим «Випічка» на півтори години.
Як швидко приготувати сирну запіканку в мікрохвильовці?
Якщо ви хочете прискорити приготування сирної запіканки, то помічником у цьому може стати стара добра СВЧ-піч. Прискорити процес замішування сирної маси можна за допомогою блендера.
Інгредієнти: сир - 275 г; яйця - 2 шт.; борошно - 35 г; цукор - 85 м; олія - 15 р. Приготування Насамперед необхідно збити яйця з цукровим піском. Коли маса стане білястої і повітряної, влийте її до сиру і почніть вимішування. У результаті повинна вийти однорідна сирна суміш з мінімумом грудочок. Додайте вершкове масло, відклавши трохи менше чайної ложки для змащування форми. У фіналі всипте муку, вона допоможе зробити запіканку більш щільною. Готову суміш перелийте в промаслений форму, призначену спеціально для приготування в мікрохвильовій печі. Виставте потужність 800 Вт і встановіть таймер на 8 хвилин.