В залежності від того, якого зовнішнього виду десерту ви намагаєтеся досягти і що за інгредієнти для цього є у вас в розпорядженні, ви можете вибрати той чи інший рецепт глазурі з цієї статті. Проста або складна, глянцева, матова, густа, рідка, на основі шоколаду або какао – про кожного з них ми поговоримо далі.
Рецепт шоколадної глазурі для торта
Ця проста шоколадна глазур включає в себе всього два інгредієнти, змішаних в пропорції 2:1 – це масло і шоколад. Ця основа з основ допоможе вам за лічені хвилини декорувати випічку будь-то торт, тістечко або печиво .
Перед тим, як приготувати шоколадну глазур для торта, виберіть сам шоколад озброївшись власними смаковими пристрастями. Розламайте плитку на шматочки довільної форми та розміру, а потім додайте ємність на водяній бані разом з однією частиною вершкового масла. Регулярно помішуючи, розтопити шоколадні шматочки, дайте глазурі ледь охолонути і приступайте до декорування.
Як зварити шоколадну глазур для торта з какао?
Для даного рецепту ви можете використовувати тільки какао, але ми рекомендуємо поєднати його з шоколадом для того, щоб смак вийшов більш насиченим і багатим.
Інгредієнти: шоколад - 180 г; какао-порошок - 2 ст. ложки; вершки - 55 мл; вершкове масло - 5 р. Приготування Попередньо розділивши шоколадну плитку на шматочки, покладіть їх у жароміцну ємність і додайте над киплячою водою. Відразу ж після додайте какао, вершки і масло. Як тільки шоколадні шматочки розійдуться, глазур можна буде знімати з вогню і використовувати для покриття випічки.
Дзеркальна шоколадна глазур для покриття торта
Продемонструвати свою кондитерську майстерність будь-яка господиня може з допомогою неймовірно популярної нині дзеркальної глазурі. Назва продукту говорить сама за себе: ідеальна дзеркальна поверхня, що покриває ласощі, дозволить їдцям побачити своє відображення.
Інгредієнти: вода - 75 мл; цукор - 125 г; какао - 45 г; желатин (листовий) - 7 г; вершки - 75 мл. Приготування Слідуючи інструкції, замочіть листи желатину у воді. Поставте 75 мл води на вогонь і розчиніть в ній цукрові кристали. Туди ж відправте какао і вершки, почніть інтенсивно перемішувати, чекаючи початку кипіння. Пропустіть глазур через сито і охолодіть до 60 градусів. Далі розведіть в гарячій глазурі листи желатину і дочекайтеся, коли шоколадна дзеркальна глазур для торта дійде до кімнатної температури.