Зараз ви дізнаєтеся, як з цілком доступних продуктів приготувати неймовірно смачні і ситні страви. Що приготувати з свинячих реберець сирих і копчених, читайте нижче.
Гороховий суп з копчених свинячих реберець
Інгредієнти: копчені ребра – 450 г; великий картопля – 5 шт.; сухий горох – 2 склянки; цибуля ріпчаста великий – 1 шт.; велика морква - 1 шт.; зелень; сіль. Приготування Горох добре промиваємо і на невеликому вогні варимо годинки півтори. За цей час горох повинен добре розвариться. Додаємо подрібнену цибулю і терту моркву. Проварюємо ще хвилин 20. Тепер закладаємо копчені свинячі реберця, розділені на невеликі шматочки. Хвилин через 15 викладаємо картоплю, після чого солимо, перчимо і варимо до готовності. Додаємо подрібнену зелень і кип'ятимо хвилини. Чудовим доповненням до такого супчику будуть грінки.
Суп з свинячих реберець в мультиварці
Інгредієнти: свинячі реберця – 500 г; часник – 2 зубчики; цибуля – 1 шт.; картопля – 4 шт.; морква середньої величини – 1 шт.; лавровий лист – 2 шт.; мелений корінь петрушки – 1 ч. ложка; сіль; перець; зелень. Приготування Свинячі реберця промиваємо, зрізаємо зайвий жир і ріжемо їх на шматки. Отже, спочатку варимо бульйон з свинячих реберець. Для цього поміщаємо їх у чашу мультиварки, додаємо цілу цибулину, лавровий лист, зубчики часнику, заливаємо все це 25 літрами води і підсолюємо за смаком. У режимі «Гасіння» готуємо 1 годину. Після закінчення даного часу додаємо нарізану кубиками картоплю. Моркву тремо на тертці і відправляємо також в мультиварку. Туди ж додаємо мелений корінь петрушки. Готуємо в тому ж режимі 45 хвилин. Після сигналу приправляємо суп чорним меленим перцем. Перед подачею притрушиваем супчик подрібненою зеленню.
Що приготувати з свинячих реберець в духовці
Інгредієнти: ребра свинячі – 1 кг; часник – 3 зубчики; соєвий соус – 5 ст. ложок; гірчиця – 2 ст. ложки; томатна паста – 1 ст. ложка; порошок каррі – 1 ч. ложка; мелена паприка – 05 ч. ложки; чорний мелений перець – щіпка; сіль. Приготування Очищений часник пропускаємо через прес. Додаємо соєвий соус, гірчицю, томатну пасту і всі спеції. Добре перемішуємо. Промиті реберця обсушуємо, ріжемо між кісточками на шматочки. Викладаємо їх у підготовлений маринад, добре розмішуємо, щоб він рівномірно покрив реберця, і прибираємо в холодильник приблизно на годину. Після цього поміщаємо їх в рукав для запікання, скріплюємо краю, на поверхні рукава робимо кілька проколів, щоб був вихід для пари. Викладаємо рукав на деко і ставимо в духовку, нагріту до 160 градусів на 50 хвилин. Потім рукав акуратно розрізаємо, температуру в духовці збільшуємо до 180 градусів і запікаємо реберця хвилин 10-15 щоб вийшла апетитна рум'яна кірочка.
Рецепт з свинячих реберець в мультиварці
Інгредієнти: реберця свинячі – 800 г; вода – 50 мл; цибуля – 1 шт.; оцет 9% – 1 ч. ложка; спеції для м'яса – щіпка; чорний перець мелений – щіпка; сіль – щіпка; масло рослинне – 2 ст. ложки. Приготування Спершу свинячі реберця миємо й обсушуємо. Викладаємо їх у велику миску, солимо, перчимо, додаємо спеції і подрібнену дрібними кубиками цибулю. Оцет змішати з водою і виливаємо в миску з ребрами. Перемішуємо, прикриваємо зверху тарілкою і ставимо на неї прес. Ставимо в холодильник години на 3. У чашу мультиварки вливаємо олію і вибираємо режим «Смаження». Викладаємо реберця і обсмажуємо їх хвилин по 7 з кожної сторони. Потім вибираємо режим «Гасіння» і готуємо 50 хвилин. Приємного апетиту!