Із запропонованих рецептів ви дізнаєтеся, як приготувати соус з м'яса і картоплі. Це нехитре блюдо вразить вас своїм неймовірним насиченим смаком і чудовим ароматом.
Приготування соусу з м'яса і картоплі - рецепт
Інгредієнти: будь-яке м'ясо – 750 г; цибуля ріпчаста 175 г; морква – 85 м; бульби картоплі – 16 кг; часник – 3 зубчики; рослинне масло – 45 мл; овочевий або м'ясний бульйон або вода – 600 мл; сухі пряні трави – за смаком; лаврове листя – 2-3 шт.; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком. Приготування Для приготування соусу можна взяти будь-яке м'ясо - курку на кістки, м'якоть свинини або яловичини, а також реберця. Якщо використовується м'якоть, то попередньо розрізаємо її на скибочки і трохи відбиваємо кулінарним молоточком. Курку або реберця просто розрізаємо на порції. Потім приправляємо м'ясні шматочки меленої сумішшю перців і сіллю і залишаємо на кілька хвилин. Тим часом миємо, чистимо і шаткуємо соломкою моркву, картоплю кубиками або невеликими шматочками, а цибулю півкільцями, часник очищаємо і дрібненько рубаємо.
У казан, сотейник або каструлю з товстим дном наливаємо рослинне масло, прогріваємо його добряче і закладаємо підготовлене м'ясо. Підрум'янюємо його, помішуючи, на сильному жарі з усіх боків, додаємо цибулю з морквою і часником і витримуємо на вогні тієї ж інтенсивності ще кілька хвилин, не забуваючи помішувати. Тепер додаємо картоплю, вливаємо підігрітий до кипіння бульйон або очищену воду, приправляємо страву за смаком сіллю, прикриваємо кришкою і після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму. Тушкуємо соус протягом п'ятдесяти хвилин або до м'якості м'яса і овочів. За десять хвилин до завершення процесу приготування кидаємо листочки лавра і додаємо за смаком сухі пряні трави.
По готовності даємо страви п'ятнадцять хвилин настоятися і можемо подавати, присмачивши свіжою зеленню на свій вибір і смак.
Смачний соус з картоплею і м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: будь-яке м'ясо – 450 г; цибуля ріпчаста – 75 г; морква – 75 г; бульби картоплі – 1 кг; часник – 2-3 зубчики; рослинне масло – 35 мл; очищена вода – 900 мл; паста томатна – 50-60 г; сметана – 50-60 г; борошно – 30 г; лаврове листя – 2-3 шт.; цукровий пісок – щіпка; сіль – за смаком; мелена суміш перців – за смаком; свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком. Приготування У промаслений мультикастрюлю закладаємо попередньо вимите, обсушенное і розрізане на порції м'ясо, нашатковану ріпчасту цибулю, соломку моркви і витримуємо всі в режимі «Випічка» або «Смаження» протягом дванадцяти-п'ятнадцяти хвилин в залежності від потужності пристрою. Далі кидаємо кубики картоплі, заливаємо сумішшю води, томатної пасти, сметани, додаємо сіль, щіпку цукру, мелену суміш перців, подрібнений часник, листя лавра. Закриваємо кришку приладу і налаштовуємо його на функцію «Гасіння». Через шістдесят-дев'яносто хвилин блюдо буде готово, залишилося тільки розкласти його по тарілках і приправити свіжою зеленню.