Ми сьогодні розповімо, як готувати в духовці дуже вишукане і неймовірно смачне м'ясо по-французьки. Гармонійне поєднання компонентів у цьому блюді створює приголомшливий кулінарний шедевр, який сподобається навіть вибагливим гурманам.
Як зробити м'ясо по-французьки в духовці з курки?
Інгредієнти: філе курячої грудки – 850 г; цибуля ріпчаста 160 г; часник – 3 зубчики; сир твердий – 250 г; сирки плавлені – 200 г; сметана або майонез – 90 г; рослинна рафінована олія – 45 мл; перець – за смаком; сіль – за смаком; пряні трави – за смаком. Приготування Філе курячої грудки промиваємо, обсушуємо, ріжемо на два-три пласта і відбиваємо їх небагато, помістивши між двома шарами харчової плівки. Потім присмачую м'ясо сіллю, меленим чорним перцем і пряними травами, перемішуємо і даємо промаринуватися протягом двох годин.
Тим часом чистимо і шаткуємо тоненькими кільцями ріпчасту цибулю. Плавлений сир розминаємо виделкою, додаємо очищену і пропущений через прес часник, майонез або сметану, мелений чорний перець і пряні трави. Також можна присмачити масу дрібно нарубаної свіжої зеленню, гострим перцем або іншими прянощами на ваш вибір і смак. Перемішуємо все хорошенечко до максимально кремової консистенції, пробуємо на смак і при необхідності ще підсолюємо.
Потім розподіляємо на промасленому деку кільця цибулі, зверху розкладаємо пласти курячого філе, не залишаючи проміжків, промазуємо шаром пряної суміші плавленого сиру і притрушиваем зверху пропущеним через тертці твердим сиром. Визначаємо блюдо в попередньо розігріту до 185 градусів духовку приблизно на сорок-шістдесят хвилин або до випаровування всієї виділилася рідини.
Рецепт приготування м'яса по-французьки в духовці з грибами
Інгредієнти: свиняча вирізка (корейка) – 550 г; гриби – 250 г; твердий сир – 175 г; плавлений сир – 175 г; ріпчаста цибуля – 140 г; сметана або майонез – 75 г; часник – 2-3 зубчики; рослинне масло – 45 мл; свіжа зелень – за смаком; сіль – за смаком; перець чорний мелений – за смаком. Приготування Свинину ріжемо впоперек волокон на скибочки товщиною приблизно один сантиметр, трохи відбиваємо, натираємо сіллю, меленим чорним перцем, збризкуємо рослинним маслом або майонезом і перемішуємо.
Половину ріпчастої цибулі шаткуємо кільцями і викладаємо на дно промасленим форми, а решту цибулі
рубаємо кубиками і пасеруємо на сковорідці з олією. Моєму і подрібнюємо грибочки, закладаємо їх до цибулі і обсмажуємо до м'якості. Не забуваємо приправити грибну піджарку сіллю і перцем. Плавлений сир з'єднуємо з подрібненим часником, сіллю і перцем, додаємо трохи дрібно нарубаної зелені, викладаємо гриби з цибулею, сметану або майонез і дуже ретельно перемішуємо.
На цибульний шар розкладаємо внапуск скибочки м'яса, зверху розподіляємо грибну сирну масу, притрушиваем пропущеним через тертці твердим сиром і готуємо страву в прогрітій до 195 градусів духовці протягом тридцяти п'яти хвилин або до випаровування всієї рідини.