Так приємно хоч іноді, надівши свій улюблений наряд, вибратися з родиною в ресторан. Замовити улюблене м'ясо по-французьки і насолодитися смачним, соковитим стравою з привабливою, золотистою скоринкою з сиру. Але, на жаль, для відвідування подібних закладів не завжди вистачає коштів і часу. Тому сьогодні, ми пропонуємо вам запросити ваших близьких у свій «домашній ресторан» і пригостити їх улюбленим м'ясом. До того ж, ми з величезним задоволенням розповімо вам, як приготувати смачно і правильно м'ясо по-французьки.
Як приготувати м'ясо по-французьки з яловичини в духовці?
Інгредієнти:
яловича вирізка – 600-700 г; томати (середнього розміру) – 3 шт.; цибуля ріпчаста – 2 шт.; рослинне масло – 2 ч. ложки; гриби печериці – 4-6 шт.; сир «Російський» – 140-150 г; перець, сіль – за смаком. Приготування Незамороженную, промиту під проточною, холодною водою яловичину нарізаємо шматочками товщиною 15 см і завдовжки з долоню руки. Викладаємо на дошку нарізане м'ясо, солимо, перчимо, а потім відбиваємо молоточком, перевертаємо і проробляємо те ж саме. Підготовлену яловичину викладаємо максимально близько один до одного, трохи змазаний маслом лист. Порізаною півкільцями овочами і тертим сиром покриємо м'ясо красивої і смачної шубкою, розклавши їх у такому порядку: печериці, помідори, сир.
В заздалегідь нагріту духовку до температури 190 градусів, відправляємо деко з м'ясом по-французьки, а поки воно буде готуватися, протягом 45 хвилин, ви можете зайнятися сервіруванням столу.
Як приготувати м'ясо по-французьки з свинини?
Інгредієнти: свиняча шия – 630 г; цибуля ріпчаста – 2 шт.; рослинне масло – 85 мл; сир – 190 г; сіль (дрібна) і перець – за смаком. Приготування Омитий водою, свіжий шматок свинячої шиї, нарізаємо не дуже тонкими пластинками, довжиною 8-10 сантиметрів. Присипаємо все м'ясо з сіллю перцем і тільки після цього, відбиваємо його, тоді свинина краще просочиться спеціями. На велику, розігріту з маслом сковороду викладаємо шматочки м'яса і смажимо до повної готовності, з кожної сторони по 7-9 хвилин. Щоб переконатися, що воно готове, надрізаємо його в самому потовщеному місці ножем і дивимося, щоб не виділявся червонуватий сік. Готові шматочки свинини перекладаємо на деко, наливши в нього пару ложок олії, що залишився в сковороді.
Нарізаний на тонкі півкільця ріпчасту цибулю, розкладаємо поверх м'яса і засипаємо все натертим твердим сиром. Ставимо деко, вже заздалегідь розпечений до 240 градусів духовку і відразу вимкнувши його, залишаємо в ньому наше м'ясо по-французьки на 10 хвилин, до розплавлення сиру.
Як приготувати м'ясо по-французьки в мультиварці?
Інгредієнти: свинина – 300-350 м; солоний соєвий соус – 20 мл; мелений перець – за смаком; сметана – 2-3 ст. ложки; печериці – 90 г; цибуля – 1 штука; масло рослинне – 2. ст. ложки. Приготування Приготувати м'ясо по-французьки використовуючи мультиварку, можна не боятися, що воно вийде пересушеним і нарізати його тонший, а з розміром орієнтуйтеся на те,
яку порцію за обсягом, ви більше віддаєте перевагу.
Отже, підготовлені шматочки свинини змащуємо солоним соєвим соусом і притрушиваем перцем. Можна не відбиваючи, відразу викладати їх в промаслений ємність мультиварки, воно і без того вийде м'яким. За допомогою силіконової пензлики, зверху намазуємо м'ясо сметаною. Очищений цибулю ріжемо півкільцями і викладаємо їм наступний шар. На закінчення, посипаємо все тертим сиром, а на який тертці ви його потрете, абсолютно не має значення, під дією температури він все одно розплавиться. Виставляємо мультиварку в режимі «Випічка», а через 45 хвилин, можна буде насолодитися смачним, м'яким і соковитим шматочком м'яса.