«М'ясо під шубою» – страва, яка стане справжньою окрасою будь-якого столу. Виглядає воно неймовірно смачно, красиво і просто тане у роті. Спробуйте приготувати його самостійно, дотримуючись наших рекомендацій.
Рецепт м'яса під шубою
Інгредієнти: м'якоть свинини – 1 кг; картопля – 3 шт.; помідор – 3 шт.; цибулина – 3 шт.; часник – 3 зубчики; сир – 250 г; спеції ; майонез. Приготування Для приготування м'яса під сирною шубою свинину ретельно промиваємо, обсушуємо і нарізаємо порційними шматочками. Потім кожен скибочку відбиваємо і посипаємо спеціями за смаком. Овочі обробляємо і нарізаємо: цибулю – півкільцями, помідори – кружечками, часник – пластинами, а картопля і сир шаткуємо на крупній тертці. Тепер беремо форму для випічки, промазуємо її маслом і на дно викладаємо м'ясо. Посипаємо його зверху цибулею і часником і розподіляємо рівним шаром тертий картопля. Після цього викладаємо помідори, промазуємо майонезом щедро присипаємо тертим сиром і рубаною зеленню. Відправляємо м'ясо під шубою в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо 55 хвилин. Як гарнір подаємо салат зі свіжих овочів.
Запечене м'ясо під шубою в духовці
Інгредієнти: стиглі помідори – 4 шт.; борошно – 200 г; свинина – 1 кг; сир – 250 г; спеції; майонез – 300 мл; олія рослинна. Приготування Свинину промиваємо, обсушуємо, нарізаємо товстими скибочками і гарненько відбиваємо. В широку миску насипати гіркою борошно, додаємо сіль, мелений перець і перемішуємо. Беремо сковороду, наливаємо в неї масло і розігріваємо. Тепер м'ясо обвалюють в приготовленої раніше панірувальної суміші і обсмажуємо з двох боків до напівготовності. Після цього викладаємо його у форму і відставляємо в сторону. Не гаючи часу, розігріваємо духовку і натираємо на крупній тертці сир. Майонез змішуємо з більшою частиною сиру, залишаючи трохи для посипання. Помідори промиваємо, витираємо і нарізаємо кружечками. Коли все підготовлено, починаємо збирати блюдо: помідори викладаємо на м'ясо, промазуємо рясно майонезним соусом і присипаємо зверху сиром. Відправляємо форму в розігріту духовку і запікаємо 20 хвилин, до появи красивою сирної скоринки.
Як приготувати м'ясо під картопляної шубою на сковороді?
Інгредієнти: м'якоть свинини – 800 г; картопля – 5 шт.; цибулина – 1 шт.; яйце – 1 шт.; свіжа зелень – за бажанням; олія рослинна; спеції – за смаком. Приготування М'ясо промиваємо і просушуємо на рушник. Потім нарізаємо його невеликими порційними шматочками і відбиваємо кухонним молотком, загорнувши спочатку в поліетиленовий пакет. Відбиті скибочки підсолюємо за смаком, перчимо й залишаємо на 15 хвилин просочуватися. Тим часом чистимо цибулину, шаткуємо її маленькими кубиками, а свіжу зелень обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Картоплю чистимо, обполіскуємо, натираємо на крупній тертці і віджимаємо від виділився соку. Додаємо до нього куряче яйце, подрібнену цибулю, рубану зелень і підсолюємо за смаком. Ретельно все перемішуємо і
викладаємо половину овочевої маси зверху на відбивні, розрівнюючи за допомогою виделки. Сковороду промазуємо рослинним маслом, добре накаляем і викладаємо підготовлені м'ясні шматочки змазаній стороною вниз. Залишилася картопляну масу викладаємо зверху і точно також рівномірно розподіляємо. Злегка притискаємо відбивні зверху і обсмажуємо на середньому вогні до утворення золотистої скоринки. Акуратно перевертаємо їх на іншу сторону і підрум'янюємо до готовності. Готове м'ясо в картопляній шубі подаємо до столу зі свіжими овочами.